NYHETER INFO & ERBJUDANDEN FRÅN KÅRSTA GK

LAG SM 2023

Vårat herrlag har under vecka 29 spelat Lag SM på Karlstad golfklubb.

Varje år spelas SM i lagspel där de bästa golfklubbarna i Sverige samlas. I år spelades elitserien på Karlstad Golfklubb och våra herrar kämpade över fyra dagar och totalt 16 tävlingsvarv. Tyvärr räckte inte spelet för fortsatt spel i elitserien säsongen 2024 utan vi halkar ned till spel i division 1. Vi har ett relativt ungt lag där målsättningen är att bygga upp spelnivån hos dessa killar de närmsta åren vilket nu också blir vår fortsatta strategi. Att få delta i Sveriges högsta nationella serie var en mycket bra erfarenhet för dessa killar. Följande spelare deltog:

Martin Eriksson
Carl Norsebäck
Alfred Hilmersson
Linus Ljungdahl
Alex Page
Gabriel Edenvik
Alfons Isaksson
Anton Grönberg
Filip Danielsson
Anton Bergström
Tränare/coach Mathias Edberg

Vi vill även rikta ett stort tack till alla Ni som kom och hejade på oss under veckan. Det betyder mycket!

En viktig insändare från en av våra medlemmar

Ett litet inlägg eller gnäll om man så vill. Att sköta om banan är ett gemensamt ansvar även om vi har personal som gör ett fantastiskt jobb för att vi ska kunna utöva vår hobby, fritidsintresse eller karriär som golfen ju kan vara. Allt sedan jag började som 14 åring har lagning av nedslagsmärken, återplacering av torv på fairway eller krattning av bunkrar varit lika naturligt som vilken duff eller slice som helst. Tyvärr har en förslappning hos utövare av golf skett enligt min observation. Det lagas på tok för lite på green och fairway. Kratta bunkrar är det få som gör och de som trots allt rör krattorna har missat att de ska läggas nere i bunkern med krattan i spelriktningen. Men nu till det mest oförklarliga som egentligen inte har med golf att göra överhuvudtaget. Det slängs snus direkt på marken lite överallt på banan inte ens fairway är fredad mark. Portionssnus är ju det som syns men jag antar att en och annan prilla ligger i myllan också. Förutom att det förfular banan så är det ett gift som sprids på vår bana. Jag ser absolut inte fimpar i samma utsträckning men det är så klart lika illa i förekommande fall.

För allas trivsel hoppas jag på härligare golfrundor framöver där skräp tas om hand i respektive bag och att banan vårdas även av oss spelare på ett bra sätt.

Hälsningar Ola Eklöf

Stort tack Ola för ditt engagemang – vi kan bara hålla med dig och hoppas att vi alla kan hjälpas åt än bättre att hålla banan fin och ren! 

Banstatus och information

Under de senaste veckorna har det kommit myckte regn under korta, intensiva perioder vilket har medfört att vi har fått arbeta hårt med att återställa gångvägar, bunkrar och övriga ytor som blir extra utsatta.

Vi har påbörjat arbetet med att lägga matjord och så gräs på gamla fairwaybunkern på hål 4 samt greenbunkern bakom hål 8. I övrigt har vi luftat och gödslat banan som är i fint skick just nu. 

Vi har mycket gäster som besöker oss just nu och det känns extra roligt då banan är i fint skick. Vi har ett högt tryck på våra ställplatser och vi är väldigt glada över att många vill besöka oss.

På söndag välkomnar vi cirka 70 damer till klubben då tävlingen Hjärtgolfen spelas hos oss. Klubben skänker startavgifterna till forskningen för kvinnors hälsa. 

Vad blir det för mat på Kårsta nästa vecka?

Måndag-tisdag
Oxbringa med rotmos och senapscreme
Kårstarullade köttbullar med kokt potatis, gräddsås, rårörda lingon och inlagd gurka

Onsdag-torsdag
Torskfile med dillpestoslungad potatis och vitvinssås
Kårstarullade köttbullar med kokt potatis, gräddsås, rårörda lingon och inlagd gurka

Fredag-Söndag
Helstekt kotlettrad med potatisgratäng
Kårstarullade köttbullar med kokt potatis, gräddsås, rårörda lingon och inlagd gurka

Kom ihåg att lägga ned krattan i bunkern, tack!

Ett vänligt påminnande till dig som spelare: lägg tillbaka krattan i spelriktningen och ned i bunkersanden. Om du lägger den på gräset måste vi som jobbar på banan hoppa av maskinen för att kunna klippa gräsytan intill bunkern. Tack för att du hjälper oss!

Instagram