Grönt Kort är ett måste för alla nybörjare.

Grön Kort är som ett körkort och är nödvändigt  för att få spela golf hos oss på Kårsta men även på de allra flesta golfbanor runtom i Sverige. 

När du har klarat Grönt kort anser vi att du har bra förståelse för spelet och de grundläggande reglerna. Vi hjälper dig att fixa det! 

Så här funkar det:

Pict cred: valid registration by ProSymbols from the Noun Project
1.
Registrera dig gratis.

Börja med att registrera dig för att få ett personligt Golf-ID. Det gör man på Svenska Golfförbundets hemsida och det är gratis, klicka på knappen nedan. Nu börjar din resa mot att få Grönt Kort.

2.
Kom igång med teorin direkt.

När du har registrerat dig, får du inloggningsuppgifter till min golf. På min golf behöver du genomföra ett teoritest och få minst 80 % rätt. Förbered dig för teoritestet på Grönt kort-webb. 

Pict cred: golfer by Creative Stall from the Noun Project
3.
Genomför kurs med Kårstas tränare.

Lär dig svingen med klubbens tränare. Vi hjälper dig under 6 praktiska träningstimmar så att du är redo för själva spelet och utöver det ingår en banvandring på cirka 2 timmar. Mellan träningstillfällena kan du öva så mycket du vill på våra övningsområden. När du är redo är det dags att göra spelprovet.

* Spelprovet är sista steget mot målet – Grönt kort! Du kan gå ut på banan med vem du vill som har ett godkänt handicap. När du klarat 18 poäng eller mer på handicap 54 över 9 hål (du kan välja tee) har du klarat spelprovet. Titta på slopetabellen vid receptionen. Fråga om du behöver hjälp! Du får försöka hur många gånger som helst. Trägen vinner!

Pict cred: Diploma by Vectors Point from the Noun Project.
4.
Fixa medlemskap & klara Grönt Kort!

När du har genomfört den praktiska träningen, banvandringen och klarat av teoriprovet kan du registrera dig som medlem i Kårsta Golfklubb. Du har då möjlighet att göra ditt spelprov vilket är slutmålet för Grönt kort. Klarar du av spelprovet har du Grönt kort och 54 i handicap. För alla nybörjare som tagit grönt kort har vi ett pang-erbjudande. Klicka på knappen nedan och se vad som passar dig.

Har du en fråga om Grönt Kort angående steg 1 och 2 här ovan?
Då kan du bara klicka på knappen så kommer du till en mycket informativ sida för Grönt Kort på Svenska Golfförbundet. Där finns många svar och en möjlighet att kontakta supporten (bemannad måndag till fredag, helgfri vardag).

Vill du veta mer eller förstå informationen bättre? Kontakta någon av oss, vi hjälper gärna till:

Instagram