2610 – en helt ny modell på hur du blir bättre på golf.

Med tränarledd träning varje vecka.

Med hjärnan, motivation, gemenskap och hälsa vill vi utveckla människor så att den som vill kan nå sin fulla potential inom golf.

Längre ned kan du se vad deltagare tycker om 2610.

2610 2024 startar 30 oktober

Anmälan gör du här »

Detta är 2610, se filmen:

Vad betyder 2610?

Ordagrant innebär ”26” att du som är nybörjare ska nå 26 eller bättre i Hcp tre år efter att du börjat spela golf. Och ”10” är för dig som har spelat golf en tid, där 10 står för att du sänker ditt HCP med minst 10% varje år!

Physical Literacy

En viktig del i 26tio är de väl beprövade teorierna inom begreppet Physical Literacy, där vi i träningen vill motivera dig och lära dig mer – vilket i sin tur leder till ett ökat självförtroende hos dig och det i sin tur skapar motivation till att vilja träna mer.  

Vi arbetar med:

 • Hjärnan, där vi utmanar dess förmåga att lära kroppen
 • Motivation som genom kreativitet ger möjlighet att välja och forma egna lösningar 
 • Alla nivåer på utövarna oavsett befintlig kapacitet och preferens
 • Gemenskap – vilket främjar social interaktion och samarbete
 • Hälsa, för ett kvalitetshöjande och hållbarare liv.

Kårsta 2610-modellen bygger på

 1. Egen fokusering efter ditt Intresse. 
 2. Motivation – vi menar att din motivation kommer att ökar då du själv får bestämma och påverka din egen utveckling.
 3. Förenkling – du får färre instruktioner per tillfälle och tid att nöta in det du precis lärt dig
 4. Frekvens med tränare – vi arbetar med många träningstillfällen, med aktiv återkoppling från tränaren som du har möjlighet att träffa en eller ett par gånger i veckan.
 5. Egen träning. Vi lär oss bättre när vi är aktiva mellan tränarledda träningar. Därför ingår fria bokningar i golfhallen och till viss del bollar på rangen under utesäsongen för den som deltar i 2610-modellen.

Och till sist sker en utvärdering av din utveckling efter deltagandet i Kårsta 2610-modellen. Det görs under trevliga former i anslutning till den 26 oktober, alltså den 26/10, vilket är datumet för avstämning för hur det gått med ditt handikapp under året.

Fixed or growth mindset

Vi är övertygade om att golfspelare som är fokuserade på att vilja lära sig saker kommer att göra det, oavsett om prestationen för stunden är lyckad eller inte. Vi ser misstag som en naturlig del av utveckling. Slår du snett på golfbollen tillräckligt många gånger men är intresserad av att lära dig rätt kommer du att göra det.

  Detta är bara början.

   Vi har en plan för hur 2610 kommer att utvecklas framöver. Där alla som vill kan vara med; yngre som äldre, nybörjare som erfarna, kvinna som man. Där du kommer kunna träna med alla delar som påverkar golfspelet. I starten bygger det på en årsavgift. I framtiden kommer du kunna prenumerera på golfträningen, ungefär som det är med gymkortet. Du betalar en summa i månaden. Vi vet ännu inte exakt, men kanske 399 kr/mån, kanske 499 kr/mån? Och du får du hjälp med till exempel mental träning, anpassad fysträning, hur du ska tänka med mat, att utveckla din spelstrategi, svingträning med tränare, träningsuppgifter utan tränare, obegränsad egen träning, taktik och spelupplägg på banan och annat som har med golf och golfspelandet att göra – alltså långt mer än att bara öva svingar på rangen. Du kommer att kunna träna året runt och få en helt annan nivå på ditt golfspel. Det handlar bara om vad du har för inställning till ditt lärande. Vi lovar; att vill du lära dig, då kommer du att lära dig.

   2610 2024 startar 30 oktober

   Anmälan gör du här »

   Hur nöjda är de som deltagit första året på 2610?

   I filmen kan du höra vad några tycker. Vi gjorde även en undersökning med alla deltagare, längre ned är resultatet av den:

   ”Nu vet jag för första gången vad jag gör och varför, både när det fungerar och när det inte gör det. Att gå med i 2610 är det bästa som hänt mitt golfliv!”

   Börje Dahl

   %

   Tycker att "Upplägget och innehållet för 2610 är prisvärt"

   I kostnaden för 2610 ingår träning med tränare varje vecka (om du vill och kan), fri tillgång till golfhallen och ett laddat rangekort samt extra aktiviteter som föreläsningar, spelaktivitet och spel på bana med tränare.

   %

   Tycker att "2610 har levt upp till mina förväntningar"

   %

   Tycker att "2610 har varit utvecklande för mig som golfspelare"

   ”Det är ju svårt att själv veta om man gör rätt. Det känns verkligen som en lyx att få så mycket tränarledd tid och att få bygga upp sin sving från grunden. Just den täta återkopplingen har varit viktig för mig.

   Jag känner verkligen att jag utvecklat mitt spel och har fått verktyg att jobba vidare med. Rent praktiskt har jag fått längre slag, har fått gå ner en klubba i längd. Är jättenöjd med upplägget”

   Mona Schill

   %

   Tycker att "Min motivation för golf har ökat tack vare 2610"

   %

   Upplever att "Tränarna har tagit sig tid för mig på träningspassen"

   %

   Tycker att "Jag har utvecklats som golfspelare tack vare 2610"

   ”Jag är mycket nöjd med 2610. Jag började om med golf efter en nästan 20 årig paus. Första året körde jag en del kurser och fick mersmak. För att på riktigt utvecklas så krävs regelbundenhet och det är själva nyckeln. Har lyckats motivera mig att stå i hallen nästan varje vecka hela vintern och sätta grunderna. Nu när utomhusspelet kört igång har jag en helt annan känsla för hur jag ska spela.”

   Torbjörn Ryber

   %

   Tycker att "2610 skapar mervärden för mig som golfspelare"

   %

   Tycker att "Innehållet på träningspassen har varit stimulerande för mig"

   %

   Tycker att "Tack vare 2610 har jag en ökad förståelse för vad jag ska träna på när jag övar på egen hand"

   ”Jag började spela golf förra hösten och fastnade direkt. Problemet var bara att jag inte hade någon kunskap inom golf eller kände några som jag kunde gå ut med på klubben. Som lite yngre tjej blev det då perfekt att få delta i ett sammanhang som 2610. Att varje vecka få lektioner, skapade en snabb förbättring och en stabil grund i mitt golfande. Ser fram emot att fortsätta delta i detta koncept framöver.”

   Elsa Lönnberg

   ”Det liknar Friskis och Svettis, där man kan boka tider alla dagar i veckan samt morgon, dag eller kvällstider. Att få regelbunden återkoppling av våra duktiga och pedagogiska tränare, gör träningen rolig och inspirerande. Golfen har blivit roligare och bättre.”

   Marina Nord Carlsén
   Instagram