26tio – en helt ny modell på hur du blir bättre på golf.

Med hjärnan, motivation, gemenskap och hälsa vill vi utveckla människor så att den som vill kan nå sin fulla potential inom golf.

26tio 22/23 startar v 45

Anmälan gör du här »

Detta är 26 Tio

Vad betyder 26tio?

Ordagrant innebär ”26” att du som är nybörjare ska nå 26 eller bättre i Hcp tre år efter att du börjat spela golf. Och ”10” är för dig som har spelat golf en tid, där 10 står för att du sänker ditt HCP med minst 10% varje år!

Physical Literacy

En viktig del i 26tio är de väl beprövade teorierna inom begreppet Physical Literacy, där vi i träningen vill motivera dig och lära dig mer – vilket i sin tur leder till ett ökat självförtroende hos dig och det i sin tur skapar motivation till att vilja träna mer.  

Vi arbetar med:

 • Hjärnan, där vi utmanar dess förmåga att lära kroppen
 • Motivation som genom kreativitet ger möjlighet att välja och forma egna lösningar 
 • Alla nivåer på utövarna oavsett befintlig kapacitet och preferens
 • Gemenskap – vilket främjar social interaktion och samarbete
 • Hälsa, för ett kvalitetshöjande och hållbarare liv.

Kårsta 26tio-modellen bygger på

 1. Egen fokusering efter ditt Intresse. 
 2. Motivation – vi menar att din motivation kommer att ökar då du själv får bestämma och påverka din egen utveckling.
 3. Förenkling – du får färre instruktioner per tillfälle och tid att nöta in det du precis lärt dig
 4. Frekvens – vi arbetar med fler träningstillfällen, med aktiv återkoppling från tränaren som du har möjlighet att träffa en eller ett par gånger i veckan.
 5. Egen träning. Vi lär oss bättre när vi är aktiva mellan tränarledda träningar. Därför ingår fria bokningar i golfhallen och till viss del bollar på rangen under utesäsongen för den som deltar i 26tio-modellen.

Och till sist sker en utvärdering av din utveckling efter deltagandet i Kårsta 26/10-modellen. Det görs under trevliga former i anslutning till den 26 oktober, alltså den 26tio, vilket är datumet för avstämning för hur det gått med ditt handikapp under året. 

Fixed or growth mindset

Vi är övertygade om att golfspelare som är fokuserade på att vilja lära sig saker kommer att göra det, oavsett om prestationen för stunden är lyckad eller inte. Vi ser misstag som en naturlig del av utveckling. Slår du snett på golfbollen tillräckligt många gånger men är intresserad av att lära dig rätt kommer du att göra det.

  Detta är bara början.

   Vi har en plan för hur 26tio kommer att utvecklas framöver. Där alla som vill kan vara med; yngre som äldre, nybörjare som erfarna, kvinna som man. Där du kommer kunna träna med alla delar som påverkar golfspelet. I starten bygger det på en årsavgift. I framtiden kommer du kunna prenumerera på golfträningen, ungefär som det är med gymkortet. Du betalar en summa i månaden. Vi vet ännu inte exakt, men kanske 399 kr/mån, kanske 499 kr/mån? Och du får du hjälp med till exempel mental träning, anpassad fysträning, hur du ska tänka med mat, att utveckla din spelstrategi, svingträning med tränare, träningsuppgifter utan tränare, obegränsad egen träning, taktik och spelupplägg på banan och annat som har med golf och golfspelandet att göra – alltså långt mer än att bara öva svingar på rangen. Du kommer att kunna träna året runt och få en helt annan nivå på ditt golfspel. Det handlar bara om vad du har för inställning till ditt lärande. Vi lovar; att vill du lära dig, då kommer du att lära dig.

   Instagram