Regler till NORSK GOLF

Inkommande måndag  23/8 spelar vi norsk golf och reglerna är enkla:

Vi spelar som en vanlig poängbogey-runda med ett undantag: På varje hål får du, utan det räknas som ett slag, kasta bollen därifrån den ligger EN gång. Kastet ingår i föregående slag. Du behöver inte kasta den om du inte vill och du kan inte spara kasten. På green ska bollen rullas fram – inget “droppande” i hål ifall du ligger nära. Du väljer själv när du vill använda kastet. Om du behöver droppa bollen kan du använda ditt “kast” till det – då blir det ingen plikt. Du får inte stå framför bollens utgångsläge med någon fot när du ska kasta.

Ett lärorikt sätt att testa dina gränser, då du kan kasta dig fri från problematiska lägen – tex. greenbunker eller utslag till skogs.

Resultaten brukar bli fantastiska och många får uppleva att de kan gå mera rakt på istället föra att spela “safe”. 

Välkommen att anmäla er:

Anmälan via GIT eller klicka här »  

Anmälan senast: fredag före tävling kl 12.00

Startlistan presenteras på fredagskvällen.

/Seniorkommittén

 

Instagram