NYHETER INFO & ERBJUDANDEN FRÅN KÅRSTA GK

Vad händer på banan?

Det har varit mildgrader i luften senaste dagarna men det är fortffarande kallt med tjäle i marken. Våra greendukar täcker våra greenytor på de sista 9 hålen och vi bedömmer att det i nuläget ser bra ut under dem. Om temperaturen stiger kan vi behöva dra av dukarna men det är alltid en utmaning då temperaturen växlar mycket, både från dag till dag men även mellan dag och natt. 

Vad händer på hål nummer 6 just nu?

Vi har kört en hel del massor till den nya teeytan som kommer att ligga placerad till vänster om fairway, cirka 130 meter från green. I nästa steg har vi nu påbörjat att gräva ur pliktområdet för att ta in mer vatten i spel på hålet. Vi kommer att bygga om hålet till ett par 3 hål och parallellt med detta ta tillbaka hål 18 till ett par 4 igen. Det nya paret på banan blir par 70 och scorekort, banguider samt nya skyltar är på gång.

Hål 6 är ett projekt som vi utvecklar stegvis där målsättningen för denna säsong är att färdigställa teeytan samt gräva in vattnet (pliktområdet till höger om gamla fairway).

Vi tar hand om vår maskinpark, röjer sly och lagar en stenmur

Det är många maskiner och även redskap som ska ses över vintertid så att allt är i gott skick när banan öppnar igen. Vi reparerar och underhåller våra maskiner samt uppdaterar säkerhetsdatablad och övrig förteckning inför säsongen. Utöver det röjer vi sly, just nu i partiet mellan hål 14och 16. Dessutom gör vi en insats för att laga stenmuren på hål 16 som har varit trasig på flera ställen.

 

 

Våra affärsvänner hjälper oss med ombyggnationen

I tidigare Kårstanytt har vi beskrivit ombyggnationen av restaurangen samt uppflytten av receptionen. Vi är mycket tacksamma över den hjälp vi får från flera av våra affärsvänner. Brand Design Studios har ritat och designat utseendet, Färgexperten stöttar oss med färg och material, Ekonomigolv stöttar oss med det häftiga golvet, Nobeli fixar nya inställningar med larm och Lindströms Undertak/Flex hjälper oss med det nya innertaket. Dessutom sponsrar Städarna i Örebro AB oss med en grovstädning av hela köket och även banpersonalens matta. 

Utöver detta stöttar våra onsdasgubbar samt flera av våra medlemmar oss ideellt med sin arbetsinsats. Vi genomför ombyggnationen själva och redan nu har vi kommit en bra bit på väg! Nedan kan ni se lite bilder på nuläget samt Brand Design Studios ritningar över hur det kommer att se ut när det är klart.

Både medlems- och gästundersökningar har i många år antytt att miljön i receptionen och restaurangen behöver förbättras. När golfbanan öppnar igen kommer ni att mötas av en ny miljö invändigt. Samtidigt får vi positiva synergieffekter mellan reception och restaurang som bland annat påverkar arbetsmiljö och ekonomi till det bättre.

Nedan ser ni bilder från veckan men även hur det kommer att se ut när det är klart (observera att skisserna är preliminära och kan komma att förändras). Det kommer fortsättningsvis att vara två separata kassor – en som i första hand är för restaurangen och en som är för reception och butik – där personal kommer att kunna hjälpas åt på ett bra sätt för att förbättra servicenivån ännu mer.

Klicka på bilderna så blir de större (har du mobil kan du vrida den till liggande istället.)

Endast 5 platser kvar till vårens golfresa 13-20 april!

Spela golf i underbara Portugal! 

Det finns fortfarande möjlighet för dig som är intresserad att följa med på vårens klubbresa till Montado Golf Club som ligger i nära anslutning till Lissabon. Golfbanan har utsetts till en av de bästa banorna i området och dessutom erbjuds spel på Troia Golf, en underbar links-bana som man tar sig till via färja. 

Vår PGA tränare Mathias Edberg ansvarar för resan och träningen under veckan. 

Om du är intresserad och vill veta mer kan du klicka här. 

Obs! Mimmi Bergman har kommit in på tränarutbildningen och kan därför inte delta på resan. Skickliga ersättare kommer att tillkomma istället och kommuniceras inom kort. 

Juniorverksamheten –
Inbjudan till föräldramöte söndag 5 mars

I år vill vi starta på bästa sätt genom att informera föräldrar om vår juniorverksamhet. Mötet riktar sig till de föräldrar som har juniorer som medverkar i träning eller som har ambition att göra det under utomhussäsongen. 

Var: Lundhagskyrkan
När: Söndagen den 5e mars 17.00
Anmälan: maila din anmälan till mimmi@karstagk.se senast 1 mars.

Vi bjuder på fika!
Mimmi och Mathias kommer att informera om verksamheten i stort.
Juniorkommittén kommer att berätta om deras aktiviteter inför säsongen, bland annat om ett läger som kommer att ske i vår. De kommer även att informera om årets bemanning i caféet.

Mimmi & Kårsta Golfklubb har fått ett stipendium av PGA!

Vi har tidigare berättat att Mimmi har kommit in på PGA´s tränarutbildning. Utbildningen sträcker sig över fyra år och är anpassad efter att tränaren ska kunna vara verksam i sitt arbete parallellt med utbildningen. En mycket glad nyhet till detta är att PGA (Professional Golf Association) har utsett 8 stycken stipendiater med tillhörande golfklubbar som har fått ett stipendium relaterat till utbildningen. PGA skriver följande:

“Vi har fått in många ansökningar och vi har i huvudsak tagit följande kriterier i beaktande:

 • Kvalité på nuvarande verksamhet
 • Antal tränande juniorer i verksamheten
 • Antal tävlande juniorer
 • SGF juniorranking
 • Ambition med framtida verksamhet

Vår ambition med dessa stipendier är att det ska underlätta för dig och klubben. Stipendiet är dels ett ekonomiskt stöd till dig och golfklubben men skall även bidra till att utveckla idrottsverksamheten på den golfklubb du är verksam på genom att samarbeta och att samsynen mellan golfklubben och dig som HTU-elev ökar.”

 

Stort grattis Mimmi!

Vi påminner om årsavgiften! 

Årsavgiften till Kårsta Golfklubb har förfallit 31/1 i MinGolf och vi skickar därför ut en påminnelse mailledes till dig som har obetalda avgifter kvar att betala. Vi har uppmärksammat att en del medlemmar endast har fullföljt en betalning, exempelvis spelavgiften men missat medlems- och städavgift. Om det har inträffat kommer medlemskapet fortfarande att vara inaktivt. Logga gärna in i MinGolf och se så att ditt medlemskap är aktivt, då har du betalat årets avgifter.

Det är fortfarande möjligt att betala avgiften via MinGolf.

Du som redan har betalat din avgift kan bortse från denna information.

Linus Andersson föreläser i träningslära för golfspelare

Under säsongen 2023 kommer vi kontinuerligt att erbjuda föreläsningar för våra medlemmar i klubben. Deltagare till 26tio har förtur till medverkan i samband med föreläsningarna men vi blir mer än glada om fler medlemmar vill delta. Den här föreläsningen är en sådan möjlighet för att lära sig mer!

Linus Andersson jobbar till vardags som personlig tränare och driver företaget Effective Träning & Behandling. Linus är en mycket uppskattad fystränare i Örebro som utbildar och utvecklar såväl privatpersoner som föreningar och lagidrotter. Föreläsningen vi erbjuder kommer att handla om träningslära för golfspel. Linus tillsammans med våra tränare kommer att hålla i föreläsningen. Välkommen!

Inriktning för kvällen: Träningslära för golfspelare.

Mål: Skapa en ökad förståelse för hur man tränar golf på ett smart sätt.

När: Onsdagen den 1 mars klockan 18.00

Var: Idrottens hus – Karlsgatan 28

Föreläsare: Linus Andersson

Kostnad: 50 kronor

Anmälan: Klicka här för att anmäla dig

Prova på Trackman-studion och få rabatt!

Om du inte redan har gjort det rekommenderar vi att du testar att spela golf i vår affärsvän Nya Åkeriets studio. Trackman-studion är bokningsbar direkt via vår hemsida och just nu har vi följande erbjudande:

– Erbjudande till alla daglediga/pensionärer
– Rabattkod via mailutskick (alla aktiva medlemmar i Kårsta GK får ett mail)
– Vill ni ha hjälp: Ring Micke på Nya Åkeriet, 070-580 78 58, så instruerar han
– 50 kr rabatt via rabattkod
– Erbjudandet får endast användas på tider fr kl 8.00-15.00
– Erbjudandet gäller t o m 230228

Klicka här för att hitta en ledig speltid.

Elever från Lillån skola testade på golf med oss

I torsdags hade vi besök av elever från Lillån skola som testade på golf tillsammans med Mimmi.

Eleverna fick prova på både puttning och fulla slag med olika klubbor inne i vår golfhall. Då golf kan vara lite klurigt att genomföra i en gymnastiksal, åtminstone med riktiga golfbollar, erbjuder vi mer än gärna prova på aktiviteter i golfhallen. 

Kårsta Matchplay 2023

Vill du bli 2023 års matchspelsmästare? Då ska du anmäla dig till Kårsta Matchplay 2023.

Spelform: Vid fullt startfält (64 deltagare) kommer det att genomföras 5 omgångar + final för dem som går hela vägen. Vid varje omgång spelas matchspel över 18 hål.

Regler:

 • Kårsta matchspel spelas med handicap. Där den som har lägst hcp, i matchen, får noll slag och den andra får de slag som skiljer enligt slopetabell.

(Ex: Har spelare A 3 slag vanligtvis enligt slopetabellen och spelare B har 13 slag. Spelare A får då lämna 10 slag till spelare B, det betyder att spelare B får ett slag på de hål som har index 1-10.)

 • Vid lika resultat efter 18 hål, går matchen vidare och ni spelar då ett hål i taget tills någon vinner. (Om ni måste spela vidare efter 18 är det viktigt att ni har en dialog med receptionen)
 • Max deltagare: 64 stycken (Först till kvarn)
 • Anmälan sker via mingolf och är öppen redan nu, senaste dagen för anmälan är 17 april.
 • Tävlingen är endast öppen för klubbens medlemmar.
 • Ingen kostnad för att delta i Kårsta Matchplay 2023.

Startlistan kommer ej publiceras på mingolf, utan det kommer sitta ett matchspelsträd uppe på klubben där ni ser vem ni möter i första matchen, det är då upp till den personen som står högst upp i trädet att kontakta sin motspelare, ni kommer då överens om en tid, bokar en starttid och spelar. Den som vinner matchen har i uppgift att fylla i matchspelsträdet. Behöver ni hjälp med att få tag på er motspelare kan ni kontakta receptionen.

Spelomgångar:

Omg 1 spelas

Senast 21 maj

Omg 2 spelas

Senast 11 juni

Omg 3 spelas

Senast 2 juli

Omg 4 spelas

Senast 30 juli

Omg 5 spelas

Senast 20 augusti

Final spelas

Senast 10 september

Vid frågor kontakta Thomas Berglund, tavlingskommitte@karstagk.se

Vill du bli vår affärsvän?

Affärsvänner som träffar rätt!

Som sponsor, samarbetspartner eller eventvärd är du viktig för oss! Därför gör vi allt för dig och ditt företag. Vi arbetar alltid efter “win-win”-principen – är det bra för dig är det bra för oss – och då känns det bra i magen.

Det handlar om att träffa rätt – både på golfbanan och i affärslivet.

Om du är intresserad kan du läsa mer genom att klicka här. 

Instagram