NYHETER INFO & ERBJUDANDEN FRÅN KÅRSTA GK

Välkommen Arne! 

Vi är mycket glada över att kunna berätta att Arne Johansson började sin anställning hos oss på banan den 1 februari. Arne har arbetat hos oss tidigare och är nu tillbaka på heltid tillsammmans med vår greenkeeper Jörgen. Välkommen Arne! 

Vi har ställt några frågor till Arne:

1. Vad ser du mest fram emot med att arbeta på Kårsta Golfklubb?
-Jag gillar verkligen att va ute och jobba, så det ser jag fram emot. Och att dessutom få arbeta på den golfklubb jag är medlem i, det är lyx!

2. Vilka prioriteringar ser du att vi behöver göra i närtid med banan?
– Just nu är det fokus på ombyggnation av hål 6. Dessutom har vi en del träd som blåst ner som skall tas hand om. För min egen del gäller service o genomgång av alla våra maskiner då det är ett av mina huvudområden.

3. Hur mycket golf spelar du själv?
– Skulle tro att det blir i snitt en gång i veckan. Mest på Kårsta GK men några andra banor brukar det bli varje sommar.

4. Vilket är ditt favorithål på Kårsta GK?
– Det hänger på dagsform och resultat på hålet…

5. Vilket hål brukar oftast vara störst utmaning för dig golfmässigt?
– Hål 9 och 16 ger mig gärna dålig utdelning av någon anledning…

 

 

Arbetet med att flytta upp receptionen samt designa om restaurangen är i full gång

Vi bygger om i restaurangen och flyttar upp receptionen en våning inför säsongen 2023. Både medlems- och gästundersökningar har i många år antytt att miljön i receptionen och restaurangen behöver förbättras. När golfbanan öppnar igen kommer ni att mötas av en ny miljö invändigt. Samtidigt får vi positiva synergieffekter mellan reception och restaurang som bland annat påverkar arbetsmiljö och ekonomi till det bättre.

Vad är då planen och hur kommer det att se ut? Vi har tagit hjälp av vår affärsvän Brand Design Studios som arbetar med företags uttryck och hur de uppfattas, där inredning är en viktig ingrediens. De har ritat och designat det nya utseendet. Onsdagsgruppen, tillsammans med vår affärsvän Ekonomigolv, hjälper nu till att förverkliga ombyggnationen. Nedan ser ni bilder från veckan men även hur det kommer att se ut när det är klart (observera att skisserna är preliminära och kan komma att förändras). Det kommer fortsättningsvis att vara två separata kassor – en som i första hand är för restaurangen och en som är för reception och butik – där personal kommer att kunna hjälpas åt på ett bra sätt för att förbättra servicenivån ännu mer.

Klicka på bilderna så blir de större (har du mobil kan du vrida den till liggande istället.)

Juniorverksamheten –
Inbjudan till föräldramöte söndag 5 mars

I år vill vi starta på bästa sätt genom att informera föräldrar om vår juniorverksamhet. Mötet riktar sig till de föräldrar som har juniorer som medverkar i träning eller som har ambition att göra det under utomhussäsongen. 

Var: Lundhagskyrkan
När: Söndagen den 5e mars 17.00
Anmälan: maila din anmälan till mimmi@karstagk.se senast 1 mars.

Vi bjuder på fika!
Mimmi och Mathias kommer att informera om verksamheten i stort.
Juniorkommittén kommer att berätta om deras aktiviteter inför säsongen, bland annat om ett läger som kommer att ske i vår. De kommer även att informera om årets bemanning i caféet.

26tio, privatlektioner och juniorträningar!

Det är full fart i vår golfhall där träning veckovis sker för 26tio deltagare och våra juniorer. Vi märker även att efterfrågan på privatlektioner tar vid nu vilket är jätteroligt. Om du vill boka en privatlektion med Mimmi eller Mathias erbjuder vi just nu rabatterat pris. Bokning kan du göra direkt genom att klicka här. 

Vår tränare Mathias ska operera sitt knä och är sjukskriven från 1 februari. Med hänsyn till det har vi gjort om en del i schemat för bokningsbara träningstider samt juniorträningarnas upplägg. Om du är osäker på de nya tiderna ber vi dig ta kontakt med Mimmi.

Vi påminner om årsavgiften! 

Årsavgiften till Kårsta Golfklubb har förfallit 31/1 i MinGolf och vi skickar därför ut en påminnelse mailledes till dig som har obetalda avgifter kvar att betala. Vi har uppmärksammat att en del medlemmar endast har fullföljt en betalning, exempelvis spelavgiften men missat medlems- och städavgift. Om det har inträffat kommer medlemskapet fortfarande att vara inaktivt. Logga gärna in i MinGolf och se så att ditt medlemskap är aktivt, då har du betalat årets avgifter.

Det är fortfarande möjligt att betala avgiften via MinGolf.

Du som redan har betalat din avgift kan bortse från denna information.

Linus Andersson föreläser i träningslära för golfspelare

Under säsongen 2023 kommer vi kontinuerligt att erbjuda föreläsningar för våra medlemmar i klubben. Deltagare till 26tio har förtur till medverkan i samband med föreläsningarna men vi blir mer än glada om fler medlemmar vill delta. Den här föreläsningen är en sådan möjlighet för att lära sig mer!

Linus Andersson jobbar till vardags som personlig tränare och driver företaget Effective Träning & Behandling. Linus är en mycket uppskattad fystränare i Örebro som utbildar och utvecklar såväl privatpersoner som föreningar och lagidrotter. Föreläsningen vi erbjuder kommer att handla om träningslära för golfspel. Linus tillsammans med våra tränare kommer att hålla i föreläsningen. Välkommen!

Inriktning för kvällen: Träningslära för golfspelare.

Mål: Skapa en ökad förståelse för hur man tränar golf på ett smart sätt.

När: Onsdagen den 1 mars klockan 18.00

Var: Idrottens hus – Karlsgatan 28

Föreläsare: Linus Andersson

Kostnad: 50 kronor

Anmälan: Klicka här för att anmäla dig

Kom ihåg att du kan spela simulatorgolf i golfhallen

Du bokar din tid direkt via vår hemsida. Det kostar endast 200 kr per timme.

Klicka här för att hitta en ledig speltid.

Juniorprojektet – på söndag sker nästa träff!

Tillsammans med Svenska Golfförbundet och RF SISU Örebro har vi nu startat en arbetsgrupp som över två år ska jobba med riktade insatser för att utveckla vår juniorverksamhet.

Vilka ingår i arbetsgruppen?

Stefan Dahlerus – Ordförande Juniorkommittén
Magnus Hellmark – Juniorkommittén
Mimmi Bergman – tränare
Mathias Edberg – tränare
Jonny Geidne – Styrelserepresentant
Anna Dahlberg Söderström – Klubbchef

Arbetsgruppen träffas regelbundet under två års tid där två fokusområden har valts för projektet.

1. Kommunikation/Information för juniorverksamheten
Hur kan vi skapa bra förutsättningar för detta, både internt och externt?

2. Tävling på breddnivå
Hur får vi våra juniorer att spela mer golf och i förlängningen spela tävling alternativt mer tävlingar?

Söndag 5 februari träffas arbetsgruppen igen och kommer då arbeta med att ta fram en SWOT analys över våra utvalda fokusområden. 

Kårsta Matchplay 2023

Vill du bli 2023 års matchspelsmästare? Då ska du anmäla dig till Kårsta Matchplay 2023.

Spelform: Vid fullt startfält (64 deltagare) kommer det att genomföras 5 omgångar + final för dem som går hela vägen. Vid varje omgång spelas matchspel över 18 hål.

Regler:

  • Kårsta matchspel spelas med handicap. Där den som har lägst hcp, i matchen, får noll slag och den andra får de slag som skiljer enligt slopetabell.

(Ex: Har spelare A 3 slag vanligtvis enligt slopetabellen och spelare B har 13 slag. Spelare A får då lämna 10 slag till spelare B, det betyder att spelare B får ett slag på de hål som har index 1-10.)

  • Vid lika resultat efter 18 hål, går matchen vidare och ni spelar då ett hål i taget tills någon vinner. (Om ni måste spela vidare efter 18 är det viktigt att ni har en dialog med receptionen)
  • Max deltagare: 64 stycken (Först till kvarn)
  • Anmälan sker via mingolf och är öppen redan nu, senaste dagen för anmälan är 17 april.
  • Tävlingen är endast öppen för klubbens medlemmar.
  • Ingen kostnad för att delta i Kårsta Matchplay 2023.

Startlistan kommer ej publiceras på mingolf, utan det kommer sitta ett matchspelsträd uppe på klubben där ni ser vem ni möter i första matchen, det är då upp till den personen som står högst upp i trädet att kontakta sin motspelare, ni kommer då överens om en tid, bokar en starttid och spelar. Den som vinner matchen har i uppgift att fylla i matchspelsträdet. Behöver ni hjälp med att få tag på er motspelare kan ni kontakta receptionen.

Spelomgångar:

Omg 1 spelas

Senast 21 maj

Omg 2 spelas

Senast 11 juni

Omg 3 spelas

Senast 2 juli

Omg 4 spelas

Senast 30 juli

Omg 5 spelas

Senast 20 augusti

Final spelas

Senast 10 september

Vid frågor kontakta Thomas Berglund, tavlingskommitte@karstagk.se

Instagram