NYHETER INFO & ERBJUDANDEN FRÅN KÅRSTA GK

Vad händer på banan just nu?

Förra veckan var det flera av våra medlemmar som spelade vintergolf för fullt, den här veckan ser det lite annorlunda ut. Ett snöoväder drog in över södra Sverige och till viss del även över oss på Kårsta GK.

Jörgen och Arne håller på för fullt med våra bunkrar och de hann en bra bit innan det blev för kallt i backen. I årets aktivitetsplan har vi planerat för att lägga igen eller minska ned ett par av våra bunkrar på banan. De bunkrar vi har fokuserat på först är den högra fairwaybunkern på hål 10 och greenbunkern bakom greenytan på hål 8. Det är två bunkrar som golfspelare sällan hamnar i men som kräver lika mycket skötsel som alla andra.

I övrigt jobbar vi med riskbedömningar och analyser av våra maskiner men även bedömningar utifrån banan och maskinhall/verkstad. 

Lindströms Undertak har fixat undertaket i restaurangen

Tack alla affärsvänner!

Nu börjar det ta fart ordentligt i restaurangen!

Med hjälp av flera våra affärsvänner går arbetet fort framåt. Lindströms Undertak har nu hjälpt oss med ett nytt undertak som är till för att ge lokalen ett snyggt och rent uttryck, dölja installationer, förbättra ljudkomforten och akustiken samt förbättra arbetsmiljön.

Brand Design Studios är aktiva med logistik och flöden samt inredningen som nu är nästa steg processen. Det är Andreas och Tina på företaget som har ritat och designat det nya utseendet.

Hovsta Hyrteknik stöttar oss med allt ifrån släpvagn till kakelskärare. Färgexperten stöttar med färg och utrustning och Ekonomigolv hjälper oss med det nya golvet. 

Årets tävlingsprogram 

Nu är årets tävlingsprogram färdigt. Semestergolfveckan kommer att genomföras måndag-lördag vecka 27. 

Vi påminner även om Kårsta Matchplay

Du kan redan idag anmäla dig till matchspelet och mer information om upplägget hittar du i förra veckans Kårstanytt. Klicka här för att läsa mer om upplägget.

Utbildningsdagar för Mimmi & Mathias

Den här veckan har våra tränare kompetensutvecklat sig via Svenska Golfförbundet och PGA. Mimmi var under början av veckan på Halmstad Golfarena tillsammans med andra tränare och idrottskonsulenter i Sverige. Under två dagar medverkade hon i SGF utbildarkonferens där Golfdistriktsförbundens utbildare fortbildas för att kunna hålla ledarutbildningar runt om i Sverige. Mimmi är inte bara utbildare för vår klubb utan ansvarig i Örebro läns golfförbund för barn- och ungdomsutbildningar.

Den årliga PGA Teaching Summit där landets 250 golftränare träffas för fortbildning påbörjades i onsdags och Mathias medverkar under alla dagar på utbildningen. Den genomförs även den i Halmstad och många erkänt kompetenta föreläsare håller föredrag under dagarna.

Vår restaurangansvarige planerar för fullt!

Mia är i full gång med förberedelserna inför året. Vi har ställt några frågor till henne.

Det är mycket på gång inför året. Vad ser du mest fram emot?

– Ja, det är så mycket kul på gång! Det första är väl att få ordning på ombyggnationen så att vi kan öppna. Sen ska det bli roligt med invigningfest och att äntligen få rulla köttbullar igen.

Ah, då förstår vi att Kårstaköttbullarna kommer tillbaka?
– Det är en självklarhet för oss. Kårstarullade köttbullar kommer att finnas på menyn hela säsongen.

Kommer det att bli några förändringar inför säsongen?
– Ja, den största förbättringen är nog våra öppettider samt vår bistromeny. Vi kommer att ha öppet längre alla dagar och vi kommer att kunna erbjuda mat även efter att lunchserveringen stänger. 

Hur kommer bemanningen att se ut?
– Redan den här veckan kommer en annons att gå ut där vi söker en person som vill arbeta heltid tillsammans med mig under säsongen. Jag lovar, det är ett roligt jobb så jag hoppas att många söker tjänsten. I övrigt blir det ju en stor förbättring nu när reception- och restaurangpersonal kan arbeta mer tillsammans. Vi söker även personal som vill jobba deltid med oss. 

Du tog ju Grönt kort förra året. Kommer du att spela mycket golf i år?
– Jag tror faktiskt det. Mycket kanske är att ta i men spela vill jag göra! Jag har ju några i personalen som jag har tänkt ge en match… 

När kommer vi att öppna restaurangen?
– Vi kan inte säga något exakt datum än men så fort ombyggnationen är klar kommer vi att öppna. Vår catering är däremot öppen redan nu och ni är välkomna att ringa eller maila oss för bokning.

Är du en hejare på att laga mat? 

Kanske är det dig vi söker?

Vi driver restaurangen i egen regi och vi gör det med stor glädje. Klicka gärna här för att läsa vår annons och tveka inte på att skicka in en ansökan om du tror att du skulle passa för uppdraget.

Vår klubbchef Anna är en av topp 5 kandidaterna till utmärkelsen Club Manager of the Year 2022!

Varje år utser GAF (Golfens Administrationsförbund) en klubbchef i Sverige som får utmärkelsen Club Manager of the Year. Vi är mycket glada över att vår Anna är en av de 5 kanidater som juryn har kommit fram till, det har hon verkligen förtjänat och vi på Kårsta Golfklubb är mycket stolta över detta. Stort grattis och lycka till Anna, önskar vi alla dig! /Personal, medlemmar, kommittéer och styrelsen

Instagram