NYHETER INFO & ERBJUDANDEN FRÅN KÅRSTA GK

Vårkänslor i luften och flera spelsugna medlemmar

Vilken härlig vecka med solsken större delen av dagarna!
För varje vecka som går ser vi fler golfspelare som tar ett eller kanske två varv på banan. Vi har öppet med vintergreener på hål 1-9.

Den tredje mars var tre av våra rutinerade damer ute för en runda. Innan start uttryckte Lena Lindgren; (till höger på bilden ovan)
“-Det snöade inne i stan så jag tänkte att det är bäst jag åker ut till klubben”. Vilken underbar inställning!

Högt tempo och många förberedelser inför året säsong

Säsongen närmar sig med stormsteg och vi förbereder för fullt inom alla områden. Mia, vår restaurangansvariga kock har börjat jobba igen och planeringen för öppning av restaurangen (som i år även får nytt utseende) är i full gång. Utbud, rekryteringer av personal, schemaläggning, leverantörer, cateringverksamhet och bokningsrutiner är några av de områden vi arbetar med relaterat till restaurangen.

Ombyggnationen av restaurangen pågår för fullt och ett förråd förbereds i “gamla receptionen”.

Arne har under veckan genomfört motorsågsutbildning och Jörgen har påbörjat arbetet med vår bunker bakom green på hål 8. Planen är att lägga igen den bunkern och bygga två trevliga gräskullar istället. Det är en bunker som likt alla andra kräver skötsel men där få golfbollar hamnar under säsongen. Rekrytering av säsongspersonal, arbetsmiljörelaterade frågor samt reparation och underhåll av maskiner pågår för fullt.

Idrottsverksamhetens upplägg för utomhussäsongen planeras även det och inom kort kommer information om nybörjarkurser, juniorträningar, 26tio och övrigt lektionsutbud att presenteras. 

På kansliet arbetar vi för fullt med exempelvis medlemsfrågor, medlemskap, arbetsrutiner för året, schemaläggning, stadgar, rekrytering, affärsvänner, rapporter och tävlingsverksamheten för året.

Mycket är på gång och vi är laddade!

Föreläsning i träningslära

I onsdags genomförde våra tränare Mimmi och Mathias en föreläsning i träningslära tillsammans med Linus Andersson. Linus arbetar till vardags som personlig tränare och driver företaget Effective Träning & Behandling. Hur tränar vi golf på ett smart sätt? Hur kan vi själva ta asnvar för vår egen utveckling? Det blev en mycket lyckad kväll där 65 av våra medlemmar deltog. 

Håll utkik, vi kommer att erbjuda fler föreläsningar

Vi planerar att genomföra flera föreläsningar under året. Om du har något specifikt önskemål på tema får du gärna höra av dig till våra tränare. 

GRATTIS JÖRGEN!

Vår greenkeeper Jörgen fyllde i veckan 50 år – Stort grattis!
Jörgen är mycket betydelsefull för Kårsta Golfklubb och under veckans firande var det flera som uttryckte många fina ord om vår greenkeeper och vi fångade upp några av dessa:

 

  • Lojalitet
  • Kompetens
  • Jörgens “andra hem”
  • En vän för livet

Förbered dig inför säsongen – boka en golflektion 

Framgång ligger oftast i förberedelsen. Golfsäsongen närmar sig med stormsteg och vad passar inte bättre än att redan nu göra dig redo för den på bästa sätt? Våra tränare Mimmi och Mathias har bokningsbara privatlektionstider varje vecka och du kan boka dessa direkt via vår hemsida.

Du bokar din golflektion direkt via hemsidan. KLICKA HÄR för bokning.

Kårsta Matchplay 2023

Vill du bli 2023 års matchspelsmästare? Då ska du anmäla dig till Kårsta Matchplay 2023.

Spelform: Vid fullt startfält (64 deltagare) kommer det att genomföras 5 omgångar + final för dem som går hela vägen. Vid varje omgång spelas matchspel över 18 hål.

Regler:

  • Kårsta matchspel spelas med handicap. Där den som har lägst hcp, i matchen, får noll slag och den andra får de slag som skiljer enligt slopetabell.

(Ex: Har spelare A 3 slag vanligtvis enligt slopetabellen och spelare B har 13 slag. Spelare A får då lämna 10 slag till spelare B, det betyder att spelare B får ett slag på de hål som har index 1-10.)

  • Vid lika resultat efter 18 hål, går matchen vidare och ni spelar då ett hål i taget tills någon vinner. (Om ni måste spela vidare efter 18 är det viktigt att ni har en dialog med receptionen)
  • Max deltagare: 64 stycken (Först till kvarn)
  • Anmälan sker via mingolf och är öppen redan nu, senaste dagen för anmälan är 17 april.
  • Tävlingen är endast öppen för klubbens medlemmar.
  • Ingen kostnad för att delta i Kårsta Matchplay 2023.

Startlistan kommer ej publiceras på mingolf, utan det kommer sitta ett matchspelsträd uppe på klubben där ni ser vem ni möter i första matchen, det är då upp till den personen som står högst upp i trädet att kontakta sin motspelare, ni kommer då överens om en tid, bokar en starttid och spelar. Den som vinner matchen har i uppgift att fylla i matchspelsträdet. Behöver ni hjälp med att få tag på er motspelare kan ni kontakta receptionen.

Spelomgångar:

Omg 1 spelas

Senast 21 maj

Omg 2 spelas

Senast 11 juni

Omg 3 spelas

Senast 2 juli

Omg 4 spelas

Senast 30 juli

Omg 5 spelas

Senast 20 augusti

Final spelas

Senast 10 september

Vid frågor kontakta Thomas Berglund, tavlingskommitte@karstagk.se

Köp Golfhäftet 2023 idag så får du PLUS på köpet!
– spela golf till halv green
fee!

Bästa medlem!

Gör dig redo med Golfhäftet nu när banorna snart öppnar!
Med Golfhäftet får du spela över 1250 banor i Europa till halv greenfee och med PLUS kan du besöka dina favoriter igen utan att behöva betala mer. Se till att slå till redan nu och säkra upp en massa golf för resten av året! Du betalar endast 595:- för Golfhäftet och just nu ingår PLUS värde 200:- (ord pris 795:-). Med PLUS kan du besöka många av Golfhäftet-banorna igen för spel till halv greenfee på klubbarnas utvalda PLUS-tider. Besök dina favoritbanor igen och spara ännu mer pengar på greenfee! Erbjudandet gäller under följande period:

Datum: 1/3 – 10/4 
Erbjudande: PLUS på köpet!  
Köp Golfhäftet 2023 och få PLUS på köpet.  
Golfhäftet 2023 595:- (ord. 795:- )  

Stötta klubben – Köp Golfhäftet via oss på Kårsta GK genom att klicka här.

Instagram