NYHETER INFO & ERBJUDANDEN FRÅN KÅRSTA GK

Nu har vi en ny grej på gång!

Kårsta Mulligan – Där grejer får en andra chans.

Precis så. Vi tror att många golfspelare har fullt med grejer i både garaget och garderoben. Det kan vara gamla golfklubbor, den där snygga golfhatten som du aldrig använt eller kanske golfskor som skaver? Varför inte låta dessa grejer få en andra chans!

Under nästa vecka kommer vi att publicera mer information om Kårsta Mulligan. Vi kommer att prova denna idé under en testperiod och i samband med det är alla annonser gratis att lägga upp till försäljning. Så har du nu en välfylld garderob med kläder eller golfprylar du inte använder, ta chansen och lägg ut annonser under veckan. Håll utkik på vår hemsida – mer information kommer inom kort.

Vad händer på banan just nu?

Vädret som råder just nu är ingen höjdare för banan. Det är rejält blött och mer regn är på väg under helgen. Vi väljer därför att stänga banan för allt vinterspel tills vidare. När temperaturen ser ut att sjunka på nätterna finns det stor risk för isbildning och då är vi tacksamma om gräset får vila från golfspelare.

Under veckan har vi ryckt av flera dukar och ersatt dessa med en tunnare vårduk. Nu gäller det bara att hålla tummarna för att vädergudarna är med oss och ger bästa förutsättningar de närmaste veckorna.

När öppnar banan?

Vårt preliminära öppningsdatum är i skrivande stund 25 april men det är helt avhängt på vädret. Förra året öppnade vi banan den 27 april.

När öppnar vi rangen?

Så fort vädret blir lite stabilare så att vi har möjlighet att plocka upp bollarna. Just nu är det för blött och lerigt i marken.

Nedan ser ni en bild på Jörgen och Arne som viker ihop en av dukarna. 

GRÖNT KORT – Årets kurser finns nu tillgängliga 

Funderar du på att börja spela golf eller känner du någon som borde prova på vår härliga idrott? Vi erbjuder kurser kontinuerligt under hela säsongen och det går redan nu bra att anmäla sig.

Klicka här för att läsa mer

Årets tävlingsprogram 

Nu är årets tävlingsprogram färdigt. Semestergolfveckan kommer att genomföras måndag-lördag vecka 27. 

Vi påminner även om Kårsta Matchplay

Du kan redan idag anmäla dig till matchspelet och mer information om upplägget hittar du i ett tidigare Kårstanytt. Klicka här för att läsa mer om upplägget.

Vad gör styrelsen på vår golfklubb?

Styrelsen har regelbundna möten både i mindre arbetsgrupper löpande men även månadsvis. Det är många frågor som diskuteras och hanteras. Den senaste tiden har det handlat mycket om de nya mallstadgarna som ska arbetas fram. Från och med oktober 2022 gäller nya mallstadgar för golfklubbar i Sverige, framtagna av Svenska Golfförbundet och dessa baseras på Riksidrottsförbundets stadgemall för idrottsföreningar. Styrelsens förslag kommer att presenteras på vårårsmötet som är planerat att genomföras den 27 april. Kallelse och mer information kommer inom kort.

Vill du läsa mer om styrelsen, Kårstas verksamhetsplan eller kanske aktivitetsplanen? Klicka här för att ta del av mer information. 

Hur går det med ombyggnationen i restaurangen?

Hur ser det ut just nu?

Golvet är på plats, diskkonstruktionen är så gott som färdig och håller just nu på att monteras samman med de svarta stålrören. Under veckan har vi fått leverans av de nya möblerna så nu ska det skruvas, skruvas och åter skruvas… Mot slutet av nästa vecka räknar vi med att kunna flytta in elektronik och produkter. 

Är du en hejare på att laga mat? 

Kanske är det dig vi söker?

Vi driver restaurangen i egen regi och vi gör det med stor glädje. Klicka gärna här för att läsa vår annons och tveka inte på att skicka in en ansökan om du tror att du skulle passa för uppdraget.

Vi bjuder in till en regelkväll med Thorsten Hellmark

Golfreglerna är globala och gäller över hela världen och vanligtvis sker en revidering vart fjärde år. 2019 gjordes den största moderniseringen av golfreglerna sedan 1952. Reglerna blev färre, snällare mot den vanliga golfarens slarvfel och hade fokus på speltempo. Nu har ytterligare en uppdatering skett och gäller från den 1 januari 2023. Thorsten Hellmark är medlem hos oss och en av Sveriges mest erfarrna domare. 

Onsdag 3 maj hjälper Thorsten oss att förstå golfreglerna på ett bra sätt. Föreläsningen startar klockan 18.00 i Lundhagskyrkan, Hovsta.

Anmäl dig redan idag, det är gratis att delta!

Klicka här för att anmäla dig.

Instagram