NYHETER INFO & ERBJUDANDEN FRÅN KÅRSTA GK

Har du något att sälja? Eller saknar du något inför säsongen?

Kårsta Mulligan – Där grejer får en andra chans.

Precis så. Vi tror att många golfspelare har fullt med grejer i både garaget och garderoben. Det kan vara gamla golfklubbor, den där snygga golfhatten som du aldrig använt eller kanske golfskor som skaver? Varför inte låta dessa grejer få en andra chans!

Kårsta Mulligan finns nu på vår hemsida. Klicka här för att läsa mer, lägga ut en annons eller kanske hittar du något skoj att köpa? Det är vår ordförande, tillika idéspruta Andreas Edenvik som har hittat på denna fina idé. Du kan läsa mer om Andreas tankar genom att klicka på länken ovan. 

Vi kommer att prova denna idé under en testperiod och i samband med det är alla annonser gratis att lägga upp till försäljning. Så har du nu en välfylld garderob med kläder eller golfprylar du inte använder, ta chansen och lägg ut en annons!

Företaget Grön Golf har gått i konkurs men vi har hittat en ny lösning för våra scooters!

Under fjolåret kunde den som kände för det hyra en scooter hos oss. Tyvärr gick företaget Grön Golf i konkurs och det har resulterat i att många golfklubbar har tvingats ta beslut om befintliga scooters. De flesta golfklubbar har lämnat över ansvaret  till konkursförvaltaren med förhoppning om att dessa ska hämtas ut på respketive anläggning innan den nya säsongen är i gång.

Vi på Kårsta GK förstod ganska tidigt i processen att det skulle bli svårt för Grön Golf att hinna hämta alla scooters innan vi öppnar banan igen för den här säsongen. Vi valde därför att tacka ja till erbjudandet om trampor istället för den tidigare batteridrivna lösningen. Investeringen var prisvärd och vi slipper underhåll av batteri och eventuell appfunktion. Dock går det inte att betala via appen längre utan vi hänvisar till swishbetalning samt att du som vill hyra en scooter fyller i en talong och lägger den i greenfeeinkastet i samband med uthyrning. Detaljerad information om detta kommer att finnas i anslutning till respektive scooter.

Vad händer på banan just nu?

Förra veckans prognos stämde tyvärr bra och det har kommit ned rejält med snö över golfbanan. Vi gör självklart det bästa vi kan av situationen och håller nu alla tummar för att det inte ska bli allt för låga temperaturer på nätterna.

Golfbanan förvandlades i veckan till en bra yta för skidåkning. Vi har dragit spår banans sista nio hål och alla som känner för det är välkomna att åka.

Välkommen Soizick Lidström

I torsdags gjorde Soizick sin första arbetsdag hos oss och vi är mycket glada över vår rekrytering. Soizick kommer ursprungligen från Frankrike men har bott i Falun över tjugo år. Hon har en bakgrund som projektledare och sportchef inom Falu kanotklubb men har de senaste två åren utbildat och fördjupat sig inom golfbaneskötsel. Hon har arbetat säsong på Eksjö GK och Lanna GK de två senaste åren och vintertid jobbat på skidanläggningen i Branäs. Soizick har parallellt med detta studerat både GUB (grundutbildning bana) och VUB (vidareutbildning bana) via golfförbundet och klarat utbildningarna på ett föredömligt sätt.

Nedan ser du en bild på vår nya medarbetare Soizick som precis har fått sitt diplom från Svenska Golfförbundet efter genomförd VUB. Än en gång, varmt välkommen Soizick! 

GRÖNT KORT – Årets kurser finns nu tillgängliga 

Funderar du på att börja spela golf eller känner du någon som borde prova på vår härliga idrott? Vi erbjuder kurser kontinuerligt under hela säsongen och det går redan nu bra att anmäla sig.

Klicka här för att läsa mer

Årets tävlingsprogram 

Nu är årets tävlingsprogram färdigt. Semestergolfveckan kommer att genomföras måndag-lördag vecka 27. 

Vi påminner även om Kårsta Matchplay

Du kan redan idag anmäla dig till matchspelet och mer information om upplägget hittar du i ett tidigare Kårstanytt. Klicka här för att läsa mer om upplägget.

Introduktionsdagar för reception & restaurang

Inför säsongen är det många nya rutiner som behöver fungera för personalen, både i den nya receptionen men även i restaurangen. Dessutom med hänsyn till att Golfens IT system är nytt inför året och många funktioner behöver testas, diskuteras och utvärderas innan vi öppnar för året. Vi har haft två riktigt bra introduktionsdagar tillsammmans och vi är alla förväntansfulla och laddade för att ge bästa tänkbara service denna säsong.

Välkommen tillbaka Maria Savander-Waldner & Hampus Güvenal

Maria har varit anställd på Kårsta Golfklubb sedan 2009 och är en mycket trygg medarbetare. Maria är anställd receptionist och sköter även städningen på anläggningen. Vi är verkligen glada över att hon är tillbaka hos oss.

Likaså Hampus, vår klippa i receptionen på helgerna. Det Hampus är mest glad över nu när receptionen har flyttat upp en våning är att han inte kan slå huvudet i taket. Hampus är nämligen över 205 cm lång!

Ni kommer att träffa Maria och Hampus mycket under årets golfsäsong.

Det är bra drag i golfhallen!

Den perfekta lösningen för golfsuget= ett pass i hallen.

När öppnar banan? Kan vi slå på rangen? Vilken färg på bollen syns bäst i snön? Öppnar vi så fort snön smälter bort? Hur ser banan ut? Är greenerna fina?

Frågorna är många just nu och svaren likaså. Vi blir så peppade av att många av er längtar till Kårsta Golfklubb och en fin säsong på klubben. Håll i, håll ut och gör som många andra – kör ett träningspass i golfhallen!

På Törngatan 12 mitt inne i stan kan du träna för fullt i vår golfhall, både på egen hand eller med någon av våra tränare. Det finns dessutom simulatorgolf om du vill närma dig känslan av det riktiga spelet.

Klicka här för att boka en golflektion, ett träningspass i golfhallen eller en tid i Trackman-studion.

 

Vi söker säsongspersonal till kiosken på hål 13

Är det dig vi söker?

Inför säsongen kommer vi att öppna en kiosk på hål 13 (på höger sida vid hålets dogleg). Via medlemsundersökningen som skickas ut årligen har vi förstått att efterfrågan är stor och det är många som vill kunna handla något gott inför de sista hålen på rundan. Vår restaurangansvarige Mia har förberett kiosken inför året och vi söker nu säsongspersonal som är intresserad av att bemanna den under peioden maj-september.

Om du är intresserad får du gärna skicka ett mail till restaurang@karstagk.se

Ansökan mottages till och med den 15 april.

 

 

Restaurangkommittén planerar, funderar, diskuterar och hjälper oss att förbereda året på bästa sätt

Restaurangkommittén planerar för fullt!
Säsongen närmar sig och våra härliga restaurangdamer hjälper oss med planering och förberedelser inför året.
Vill du veta mer om restaurangkommittén? Klicka här för att läsa mer.
Instagram