Förberedelserna inför årets säsong är i full gång. Vi vill att banan ska vara i så fint skick som möjligt när säsongen startar. Så, vad gör vi?

Från fiberanslutning till greendukar. Om ni har varit ute på klubben under vinterhalvåret kanske ni har lagt märke till att vi har grävt upp marken vid parkeringen och ned mot övningsområdet. Vi har äntligen fått möjlighet att ansluta oss till fiber vilket kan kännas som en självklarhet men det har varit klurigt att få till tidigare. Vi förbereder detta och ska samtidigt snygga till marken efter all grävning.

Det är dags att ta bort greendukarna under veckan som kommer. Det blev helt plötsligt vår i luften och då är det viktigt att det inte blir för varmt under dukarna. Om det inträffar finns det risk för att det bildas svamp. Varje år är det lika svårt och utmananade med dukarna då vädret spelar en avgörande roll för om de ska ligga på eller tas av. Om det exempelvis skulle bli snö igen behöver vi åter lägga tillbaka dukarna. Nästan dagligen åker Jörgen ut på banan och inspekterar hur gräset mår och tar beslut om vilka åtgärder som behövs.

Maskinerna servas och förbereds inför säsongen. Personalrekryteringen är i full gång då vi är i behov av förstärkning i teamet på banan. Är du intresserad av ett trevligt säsongsarbete? Hör gärna av dig till oss. I övrigt handlar arbetet på banan om allt från att handla in årets gödsel och fröer till att hugga bort vass i alla vattenhinder. Vi ägnar tid åt vårt nya styrsystem till bevattningen och försöker att hitta en ännu bättre lösning för vattenkvaliteten från sjön Lången, där vi hämtar vårt bevattningsvatten ifrån.

När tror vi att vi kan öppna banan med sommargreener? Vårt enkla svar på den frågan är att det bestämmer naturen i form av gräsplantan, marktemperaturen, underlaget och vädret. Hjälp oss gärna genom att aldrig beträda en frostbelagd green. Fotspåren från dina skor får vi annars kämpa med i flera veckor… 

Vi längtar efter ännu en kul golfsäsong!

Instagram