NYHETER INFO & ERBJUDANDEN FRÅN KÅRSTA GK

Mimmi har kommit in på PGA tränarutbildningen

Vi är mycket glada över att kunna berätta att Mimmi har kommit in på Högre tränarutbildningen via PGA of Sweden. Utbildningen startar under våren 2023 och löper fram till våren 2026.

Vi har ställt tre snabba frågor till Mimmi!

1. Vad ser du mest fram emot med utbildningen?

– Att vidareutveckla mig och få mer kunskap samt att lära känna andra blivande tränare. 

2. Hur kommer utbildningen att påverka ditt jobb på Kårsta GK?

– Till det bättre, mer kunskap leder till att jag kan göra ett bättre jobb på klubben. Jag kommer att kunna genomföra utbildningen parallellt med att jag jobbar, det är en av grundtankarna med utbildningen. Det innebär att jag kan praktisera det jag lär mig dagligen på klubben. Ibland kommer jag att vara frånvarande veckovis. 

3. Finns det något specifikt inom tränaryrket som du ser fram emot att lära dig mer om?

– Ja, det coachande ledarskapet. 

 

Vi flyttar upp receptionen!

Vi bygger om i restaurangen och flyttar upp receptionen en våning inför säsongen 2023. Både medlems- och gästundersökningar har i många år antytt att miljön i receptionen och restaurangen behöver förbättras. När golfbanan öppnar igen kommer ni att mötas av en ny miljö invändigt. Samtidigt får vi positiva synergieffekter mellan reception och restaurang som bland annat påverkar arbetsmiljö och ekonomi till det bättre.

Vad är då planen och hur kommer det att se ut? Vi har tagit hjälp av vår affärsvän Brand Design Studios som arbetar med företags uttryck och hur de uppfattas, där inredning är en viktig ingrediens. De har ritat och designat det nya utseendet. Onsdagsgruppen, tillsammans med vår affärsvän Ekonomigolv, hjälper nu till att förverkliga ombyggnationen. Nedan ser ni bilder från veckan men även hur det kommer att se ut när det är klart (observera att skisserna är preliminära och kan komma att förändras). Det kommer fortsättningsvis att vara två separata kassor – en som i första hand är för restaurangen och en som är för reception och butik – där personal kommer att kunna hjälpas åt på ett bra sätt för att förbättra servicenivån ännu mer.

Klicka på bilderna så blir de större (har du mobil kan du vrida den till liggande istället.)

Tee it Forward – till våra juniorer

Om våra barn ska uppleva att golfspelet på banan är roligt tror vi starkt på att banan behöver vara anpassad för just dem.”Tee it Forward” har fått stor genomslagskraft i USA och flera golfbanor i Sverige hittar lösningar detta. I samband med att vi på Kårsta GK ska uppdatera våra banguider och scorekort tycker vi det är lämpligt att Tee it Forward finns med i det nya materialet.

Hur fungerar Tee it Forward?

Grundtanken är att barn upp till 12 år spelar par 3,4 och 5 hål precis som vi vuxna gör. Den enda skillnaden är att hålen är betydligt kortare. Tee kommer att placeras 50-200 meter från greenområdet och markerad med blå “vippor” likt 100- och 150 meters markeringen. Fördelen med framflyttad tee för barn är att junioren inte behöver känna sig i vägen och andra spelare behöver inte vänta på barnen då speltempot effektiviseras. Det viktigaste av allt är att barnen upplever banan som ROLIG och utvecklande på rätt anpassad nivå. Banan på Kårsta är anpassad främst för åldern 6-8 år men alla juniorer är välkomna att spela.

 

26tio, privatlektioner och juniorträningar!

Det är full fart i vår golfhall där träning veckovis sker för 26tio deltagare och våra juniorer. Vi märker även att efterfrågan på privatlektioner tar vid nu vilket är jätteroligt. Om du vill boka en privatlektion med Mimmi eller Mathias erbjuder vi just nu rabatterat pris. Bokning kan du göra direkt genom att klicka här. 

Vår tränare Mathias ska operera sitt knä och är sjukskriven från 1 februari. Med hänsyn till det har vi gjort om en del i schemat för bokningsbara träningstider samt juniorträningarnas upplägg. Om du är osäker på de nya tiderna ber vi dig ta kontakt med Mimmi.

Vi kan snart erbjuda simulatorgolf även på klubben!

Tack vare ett bidrag vi fick från RF Sisu Örebro har vi kunnat investera i utrustning för att spela simulatorgolf även på klubben. Förberedelserna för detta är i full gång i vår svingstudio och vi återkommer med mer informaton inom kort.

Årsavgiften för 2023 förfaller 31/1

Din årsavgift finns upplagd i MinGolf. Det är där du tidigare har bokat starttider eller kanske anmält dig till en tävling. Du kan logga in på MinGolf via din dator eller mobiltelefon.

Årsavgiften förfaller 31 januari. Som medlem har du flera betalningsmöjligheter (betala hela avgiften direkt, delbetala avgiften, använda friskvårdsbidrag etc). Mer information gällande årsavgiften finns på vår hemsida. Om du känner dig osäker över hur du går tillväga hjälper vi dig gärna. 

Du som redan har betalat din avgift kan bortse från denna information.

Linus Andersson föreläser i träningslära för golfspelare

Under säsongen 2023 kommer vi kontinuerligt att erbjuda föreläsningar för våra medlemmar i klubben. Deltagare till 26tio har förtur till medverkan i samband med föreläsningarna men vi blir mer än glada om fler medlemmar vill delta. Den här föreläsningen är en sådan möjlighet för att lära sig mer!

Linus Andersson jobbar till vardags som personlig tränare och driver företaget Effective Träning & Behandling. Linus är en mycket uppskattad fystränare i Örebro som utbildar och utvecklar såväl privatpersoner som föreningar och lagidrotter. Föreläsningen vi erbjuder kommer att handla om träningslära för golfspel. Linus tillsammans med våra tränare kommer att hålla i föreläsningen. Välkommen!

Inriktning för kvällen: Träningslära för golfspelare.

Mål: Skapa en ökad förståelse för hur man tränar golf på ett smart sätt.

När: Onsdagen den 1 mars klockan 18.00

Var: Idrottens hus – Karlsgatan 28

Föreläsare: Linus Andersson

Kostnad: 50 kronor

Anmälan: Klicka här för att anmäla dig

Kom ihåg att du kan spela simulatorgolf i golfhallen

Du bokar din tid direkt via vår hemsida. Det kostar endast 300 kr per timme. 

Klicka här för att hitta en ledig speltid. 

Passa på!
Den första februari höjer Golfhäftet priset till 595 kr.

Köp Golfhäftet 2023 idag för 495 kr och spela golf till halv greenfee hela året!

Bästa medlem!

Passa på att köpa Golfhäftet hos oss innan priset höjs. 1:a februari höjs priset på Golfhäftet till 595 kr. Så skynda dig att köpa Golfhäftet hos oss innan prishöjningen! Då får du tillgång till över 1 250 banor till halv greenfee för bara 495 kr. Kom ihåg att när du köper Golfhäftet hos oss stöttar du klubben!

Du kan beställa ditt Golfhäfte direkt via vår hemsida, klicka här för att komma till beställningsformuläret.

Juniorprojektet är i gång!

Tillsammans med Svenska Golfförbundet och RF SISU Örebro har vi nu startat en arbetsgrupp som över två år ska jobba med riktade insatser för att utveckla vår juniorverksamhet.

Vilka ingår i arbetsgruppen? 

Stefan Dahlerus – Ordförande Juniorkommittén
Magnus Hellmark – Juniorkommittén
Mimmi Bergman – tränare
Mathias Edberg – tränare
Jonny Geidne – Styrelserepresentant 
Anna Dahlberg Söderström – Klubbchef

Arbetsgruppen träffas regelbundet under två års tid där två fokusområden har valts för projektet. 

1. Kommunikation/Information för juniorverksamheten 
Hur kan vi skapa bra förutsättningar för detta, både internt och externt? 

2. Tävling på breddnivå
Hur får vi våra juniorer att spela mer golf och i förlängningen spela tävling alternativt mer tävlingar? 

Vi kommer löpande att berätta mer om projektet och hur arbetet fortlöper.

Instagram