NYHETER INFO & ERBJUDANDEN FRÅN KÅRSTA GK

En golfklubb jobbar året runt – läs en intressant artikel ifrån tidningen Golfa.

Det är inte helt ovanligt att vi får frågorna; Vad gör ni under vintern? Är inte ni lediga halva året? Vad finns det för arbete att göra på en golfklubb under vintermånaderna? 

Förra veckan skrev Mathias Brännholm en intressant artikel i Svenska Golfförbundets tidning “Golfa”. Det inledande stycket lyder såhär:

“Det är den tiden på året. Fakturan för medlemskapet från golfklubben dimper ner. Vi medlemmar undrar samma sak varje år: Varför nu? Det är ju vinter och off-season! Inte på golfklubben.” 

Läs gärna artikeln genom att klicka här. 

Arbetet är i full gång på hål 6

Den här veckan har vi grävt ur pliktområdet till höger om gamla fairway på hål 6. Huvudanledningen till urgrävningen är att i ett första steg använda massorna till den nya teeytan som vi är i behov av till korthålet. Hål 6 är ett projekt som vi utvecklar stegvis där målsättningen för den här säsongen är att färdigställa teeytan samt pliktområdet. Vi har arbetat hårt under veckan och är nöjda med resultatet.

Riskanalyser, hål 8, underhåll av maskiner samt administration

Utöver arbetet på hål 6 har vi i personalen tillsammans gått igenom och uppdaterat eventuella riskanalyser i verkstad och maskinhall. Vi har även underhållt och reparerat ett par maskiner, jobbat vidare med uppdatering av årets säkerhetsdatablad och utöver det funderat på hur vi kan utveckla banan till det bättre inför säsongen. Dessutom har ett träd från våra grannar av misstag rasat ned över nätet på hål 8. Det är ingenting som vi ansvarar för men det behöver åtgärdas innan säsongen startar.

Rabatterbjudande för medlemmar till Scandinavian Golf Fair i Karlstad!

 

Vi har fått en trevlig inbjudan från golfklubbarna i Värmland! Se mer info nedan:

Scandinavian Golf Fair

I mars 2022 så slog vi upp dörrarna till mässan för första gången. Vi har Svenska Golfförbundet och Värmländska Golfförbundet i ryggen och VGDF ställer även ut med en större monter på mässan med lite aktiviteter för de lite yngre besökarna samt en slagbur där man kan få lite tips & trix.

Ni kan se listan över utställare här: https://scandinaviangolffair.se/utstallare/

I biljettpriset ingår även de seminarier som vi erbjuder under mässan. De flesta seminarier går både fredag och lördag då de flesta besökare endast besöker mässan en dag. Här kan ni läsa mer om föreläsarna och vilka tider som gäller: https://scandinaviangolffair.se/seminarier/

Föreläsare

  1. Fredrik Wetterstrand – psykologi och spelstrategi
  2. Carin Hjalmarsson – från dröm till verklighet
  3. Anders Holmberg – fys- och styrketräning som förstärker ditt golfspel
  4. Fredrik, Oscar & Jörgen (PROs) – Utveckla din teknik med tips & trix (endast lördag)

After Golf

På fredagen stänger vi mässgolvet ca 18.00 men håller baren öppen i lobbyn där vi arrangerar en After Golf med underhållning och lättare måltider.

Öppetider:
Fredag 10 mars 13.00-18.00 (med After Golf mellan 18.00-21.00)
Lördag 11 mars 10.00-16.00

Biljettpriset är 100 kr och med koden TR08VP så betalar ni och era medlemmar endast 50 kr. Barn – och unga under 18 år går in gratis. Vi har även ett samarbete med alla tre Scandic Hotell i Karlstad så om ni vill bo över så kan ni boka rum hos dom och få 15% rabatt + gratis inträdet till mässan. Läs mer om hur ni går till väga här: https://scandinaviangolffair.se/anmalan/

Gör dig redo för årets golfsäsong- boka en privatlektion med våra tränare!

Framgång ligger oftast i förberedelsen. Golfsäsongen närmar sig med stormsteg och vad passar inte bättre än att redan nu göra dig redo för den på bästa sätt? Våra tränare Mimmi och Mathias har bokningsbara privatlektionstider varje vecka och du kan boka dessa direkt via vår hemsida.

Du bokar din golflektion direkt via hemsidan. KLICKA HÄR för bokning.

Årets greenfeesamarbeten

Vi samarbetar med andra golfklubbar – allt för att du som medlem ska få mervärden adderat till ditt medlemskap

Det är alltid trevligt att besöka en annan golfklubb. Vi erbjuder våra fullvärdiga medlemmar rabatterat pris på flera klubbar, både i men även utanför länsgränsen. Klicka här för att ta del av våra samarbeten.

Kårsta Matchplay 2023

Vill du bli 2023 års matchspelsmästare? Då ska du anmäla dig till Kårsta Matchplay 2023.

Spelform: Vid fullt startfält (64 deltagare) kommer det att genomföras 5 omgångar + final för dem som går hela vägen. Vid varje omgång spelas matchspel över 18 hål.

Regler:

  • Kårsta matchspel spelas med handicap. Där den som har lägst hcp, i matchen, får noll slag och den andra får de slag som skiljer enligt slopetabell.

(Ex: Har spelare A 3 slag vanligtvis enligt slopetabellen och spelare B har 13 slag. Spelare A får då lämna 10 slag till spelare B, det betyder att spelare B får ett slag på de hål som har index 1-10.)

  • Vid lika resultat efter 18 hål, går matchen vidare och ni spelar då ett hål i taget tills någon vinner. (Om ni måste spela vidare efter 18 är det viktigt att ni har en dialog med receptionen)
  • Max deltagare: 64 stycken (Först till kvarn)
  • Anmälan sker via mingolf och är öppen redan nu, senaste dagen för anmälan är 17 april.
  • Tävlingen är endast öppen för klubbens medlemmar.
  • Ingen kostnad för att delta i Kårsta Matchplay 2023.

Startlistan kommer ej publiceras på mingolf, utan det kommer sitta ett matchspelsträd uppe på klubben där ni ser vem ni möter i första matchen, det är då upp till den personen som står högst upp i trädet att kontakta sin motspelare, ni kommer då överens om en tid, bokar en starttid och spelar. Den som vinner matchen har i uppgift att fylla i matchspelsträdet. Behöver ni hjälp med att få tag på er motspelare kan ni kontakta receptionen.

Spelomgångar:

Omg 1 spelas

Senast 21 maj

Omg 2 spelas

Senast 11 juni

Omg 3 spelas

Senast 2 juli

Omg 4 spelas

Senast 30 juli

Omg 5 spelas

Senast 20 augusti

Final spelas

Senast 10 september

Vid frågor kontakta Thomas Berglund, tavlingskommitte@karstagk.se

Köp Golfhäftet 2023 idag så får du PLUS på köpet!
– spela golf till halv green
fee!

Bästa medlem!

Gör dig redo med Golfhäftet nu när banorna snart öppnar!
Med Golfhäftet får du spela över 1250 banor i Europa till halv greenfee och med PLUS kan du besöka dina favoriter igen utan att behöva betala mer. Se till att slå till redan nu och säkra upp en massa golf för resten av året! Du betalar endast 595:- för Golfhäftet och just nu ingår PLUS värde 200:- (ord pris 795:-). Med PLUS kan du besöka många av Golfhäftet-banorna igen för spel till halv greenfee på klubbarnas utvalda PLUS-tider. Besök dina favoritbanor igen och spara ännu mer pengar på greenfee! Erbjudandet gäller under följande period:

Datum: 1/3 – 10/4 
Erbjudande: PLUS på köpet!  
Köp Golfhäftet 2023 och få PLUS på köpet.  
Golfhäftet 2023 595:- (ord. 795:- )  

Stötta klubben – Köp Golfhäftet via oss på Kårsta GK genom att klicka här.

Det finns ett fåtal platser kvar till föreläsningen med Linus Andersson

Under säsongen 2023 kommer vi kontinuerligt att erbjuda föreläsningar för våra medlemmar i klubben. Deltagare till 26tio har förtur till medverkan i samband med föreläsningarna men vi blir mer än glada om fler medlemmar vill delta. Den här föreläsningen är en sådan möjlighet!

Linus Andersson jobbar till vardags som personlig tränare och driver företaget Effective Träning & Behandling. Linus är en mycket uppskattad fystränare i Örebro som utbildar och utvecklar såväl privatpersoner som föreningar och lagidrotter. Föreläsningen vi erbjuder kommer att handla om träningslära för golfspel. Linus tillsammans med våra tränare kommer att hålla i föreläsningen. Välkommen!

Inriktning för kvällen: Träningslära för golfspelare.

Mål: Skapa en ökad förståelse för hur man tränar golf på ett smart sätt.

När: Onsdagen den 1 mars klockan 18.00

Var: Idrottens hus – Karlsgatan 28

Föreläsare: Linus Andersson

Kostnad: 50 kronor

Anmälan: Klicka här för att anmäla dig

Instagram