NYHETER INFO & ERBJUDANDEN FRÅN KÅRSTA GK

Vad händer på banan just nu?

Det märks att säsongen närmar sig. I veckan har vi fått leverans av både gödsel och gräsfrö som vi ser fram emot att kunna få jobba med under året. Det är många som frågar oss hur läget ser ut under greendukarna. Rapporten just nu är att det ser ut att variera väldigt men olika greener, vissa är jättefina medan andra är sämre.

Om det blir milt väder nästa vecka planerar vi att rycka bort dukarna och ersätta vissa greenytor med en tunnare vårduk. Bilderna nedan visar nuläget på hål 17 som är en av de greener som ser fin ut i nuläget.

Arbetet med bunkern på hål 8 och hål 10 är i full gång. Vi kör massor och planar ut ytorna. I verkstaden har vi under veckan jobbat med att serva våra greenklippare samt teeklippare.

Arbetsmiljöarbetet fortsätter och den här veckan har vi diskuterat rutiner och introduktionsplan för våra nya medarbetare inför säsongen. I närtid börjar Soizick sin anställning hos oss och kort därefter kommer Oskar Nygård som har arbetat hos oss tidigare. I övrigt är rekryteringen i full gång.

 

GRÖNT KORT – Årets kurser finns nu tillgängliga 

Funderar du på att börja spela golf eller känner du någon som borde prova på vår härliga idrott? Vi erbjuder kurser kontinuerligt under hela säsongen och det går redan nu bra att anmäla sig. 

Klicka här för att läsa mer. 

 

Årets tävlingsprogram 

Nu är årets tävlingsprogram färdigt. Semestergolfveckan kommer att genomföras måndag-lördag vecka 27. 

Vi påminner även om Kårsta Matchplay

Du kan redan idag anmäla dig till matchspelet och mer information om upplägget hittar du i förra veckans Kårstanytt. Klicka här för att läsa mer om upplägget.

Joachims första år på klubben

Den 11 april har Joacim jobbat hos oss i exakt ett år och vi passade på att ställa ett par frågor till honom. Jocke är anställd kanslist/ekonomiadministratör med 17 års erfarenhet av spelet golf! Många av er har säkert varit i kontakt med honom gällande medlemsfrågor vilket han är en fena på, som så mycket annat!

Vad har varit din största överraskning med att arbeta på en golfklubb?
Den största överraskningen är nog hur spretigt det är att driva en golfklubb. Dagarna innehåller allt från medlemservice till fastighetsjuridik till hur många gram köttfärs en köttbulle innehåller. 

Vilka är dina största utmaningar med arbetet?
– Den största utmaningen är att hålla tungan rätt i mun med allt som behöver göras. En vanlig dagsplanering är svår att hålla eftersom mycket av verksamheten sker på “volley” så det gäller att vara på tå och försöka vara organiserad.

Varför spelar du golf?
– Jadu bra fråga… Ett infall från en naiv 12-åring gjorde att jag släpade med mig min far ut till Kårsta och sedan var jag fast. Nu för tiden hinner jag inte spela så mycket men jag får se det roliga i att försöka slå en golfboll som jag vill istället för att lyckas med en bra score. 

Vad ser du mest fram emot den här säsongen?
– Det jag ser mest fram emot denna säsong är att se resultatet av vinterns hårda arbete kopplat till restaurangen på Kårsta. Och kanske få göra en birde eller två när plusgraderna kommer.

Vilket är ditt favorit par 3 på Kårsta GK och varför?
Enkelt, nya 6:an. Passar mitt mellanjärnspel med en liten draw och standardvind från höger till vänster. 

Snabbfakta om Jocke

Namn: Joachim Gartz
Ålder: 28
Bor: Nora
Bästa golfförmåga: Lagom medioker på allt
Intressen förutom golf: Matlagning
Det här visste du inte om mig: Svårt… är väl halvbra på att spela gitarr

Hur går det med ombyggnationen i restaurangen?

Det nya golvet är nu på plats! 

Den här veckan har vi fått hjälp av företaget Ekonomigolv med att lägga det nya golvet i restaurangen. Diskkonstruktionen är så gott som färdig och ska nu monteras ihop och nu börjar det verkligen ta form. Ni ser bilder på nuläget här nedan. Visst blir det häftigt! 

Är du en hejare på att laga mat? 

Kanske är det dig vi söker?

Vi driver restaurangen i egen regi och vi gör det med stor glädje. Klicka gärna här för att läsa vår annons och tveka inte på att skicka in en ansökan om du tror att du skulle passa för uppdraget.

Onsdagsgruppen röjer vass på banan

På bilden ovan ser ni Rune Larsson, ansvarig för Onsdagsgruppen. Varje onsdag träffas gruppen och hjälper till med arbete på banan, både med fastigheter och skötsel på banan. Den här veckan har gruppen röjt mycket vass på våra pliktområden ute på banan samt snickrat & fixat för fullt med ombyggnationen i restaurangen.

Vi vill gärna bli fler i Onsdagsgruppen!

Om du skulle vilja engagera dig ideellt och hjälpa till på klubben är du varmt välkommen. Klicka här för att läsa mer om Onsdagsgruppen.

Instagram