NYHETER INFO & ERBJUDANDEN FRÅN KÅRSTA GK

Vad händer på banan just nu?

Nu är vi i full gång med arbeten ute på banan!

Under juli och augusti månad förra året drabbats vi av rejält med regn och stora översvämningar över golfbanan. Inte nog med allt regn fick vi även två åsknedslag där det senare av dem träffade ett träd på hål nummer 2 och styrkan i blixten förgrenade sig vidare i marken och förstörde i sin tur styrkabeln till bevattningen och även bevattningsdatorn (den är utbytt och en ny är på plats). Under hösten påbörjade vi arbetet med att gräva ned ny styrkabel i marken och detta arbete hjälper företaget Östorps bevattning oss med. Tyvärr var det så mjukt och blött i marken att arbetet fick sättas på paus och detta är något vi nu planerar för att starta upp under våren igen. I samband med detta kommer vi även se över våra ventiler och byta ut de som behövs. Angående just detta kommer vi att informera er medlemmar löpande via Kårstanytt.

Vi byter ut sand i alla våra bunkrar

Det som annars är i full gång redan nu är arbetet med våra bunkrar. Det första momentet vi ska göra är att gräva ur all sand i befintliga bunkrar, se över dränering och skära kanter. Från och med vecka fyra kommer vi sedan få leverans av ny bunkersand kontinuerligt veckovis och det rör sig om cirka 200 ton/vecka. Vi kommer att börja med hål 1-9 för att succesivt jobba oss vidare till hål 10-18. Som ni förstår är vi beroende av bra väderförhållanden för detta men vi jobbar på i så bra takt vi kan och kan glädja er med att ni kommer märka stor skillnad på sandkvalitet denna säsong!

Vi gräver ur våra diken för bättre vattenflöde

Arbetet med att gräva ur våra diken påbörjades redan i höstas och det är något vi fortsätter med under vintern. Vår ambition är att samtliga diken ska grävas ur. Utöver denna dikning ska vi även förbättra vattenflödet nere vid Lången och dika/gräva ur det som behövs även där nere.

Ny pumpanläggning

Vi har investerat i en ny pumpanläggning då befintliga pumpar definitivt arbetade på övertid. I samband med att vi dikar ur diken kommer vi även att gräva en vik in mot pumphuset så att sugledningen blir kortare. Vi kommer även komplettera med en betongbrunn för bättre vattenkvalitet.

Vi gräver ut dammen på hål 6 och arbetar med området framför green

Under de närmaste veckorna kommer vi att fortsätta arbetet med hål 6. Vi kommer att gräva ut dammen närmare tee och greenytan. Utöver det kommer vi att höja upp lägsta punkt/området framför green då den ytan kommer att ha ett ökat slitage och lägsta punkten är i nuläget för låg i förhållande till pliktområdet.

Nu finns din årsavgift för säsongen 2024 upplagd i Mingolf

Det är enkelt att betala din medlems- och spelavgift från golfklubben via Min Golf. Vi påminner dig om att du inte får någon faktura skickad till dig utan du behöver själv logga in och betala din avgift. Klicka här för att komma till Min golf.

På vår hemsida finns det en enkel lathund som beskriver hur du gör för att betala avgifterna. Det finns även information om friskvårdsbidrag, betalningsalternativ och autogiro. Klicka här för att läsa mer.

Årsavgifterna för säsongen 2024 förfaller den 31 januari 2024.

Om du hellre vill betala din årsavgift direkt via kassan på golfklubben ber vi dig ta kontakt med Joacim på mailadress: joachim@karstagk.se 

Har du anmält dig till Kårsta matchplay?

Vill du bli 2024 års matchspelsmästare? Då ska du anmäla dig till Kårsta Matchplay 2024.

Vid fullt startfält (64 deltagare) kommer det att genomföras 5 omgångar + final för dem som går hela vägen. Vid varje omgång spelas matchspel över 18 hål.

Regler:

·         Kårsta matchspel spelas med handicap. Där den som har lägst hcp, i matchen, får noll slag och den andra får de slag som skiljer enligt slopetabell.

(Ex: Har spelare A 3 slag vanligtvis enligt slopetabellen och spelare B har 13 slag. Spelare A får då lämna 10 slag till spelare B, det betyder att spelare B får ett slag på de hål som har index 1-10.)

·         Vid lika resultat efter 18 hål, går matchen vidare och ni spelar då ett hål i taget tills någon vinner. (Om ni måste spela vidare efter 18 är det viktigt att ni har en dialog med receptionen)

·         Max deltagare: 64 stycken (Först till kvarn)

·         Anmälan sker via mingolf och är öppen redan nu, sista dagen för anmälan är 14 april.

 Tävlingsträdet sätts upp senast 1 maj i greenfee rummet.

·         Tävlingen är endast öppen för klubbens medlemmar.

Tee i klubbtävlingar: I klubbens tävlingar är standard tee för herrar tee 56 och för damer tee 47. Pojkar upp till 12 år och herrar 70+ har möjlighet att spela från tee 50. Herrar 80+ har möjlighet att spela tee 47. Flickor upp till 12år och damer 70+ har möjlighet att spela från tee 43 vid tävling.

·         Ingen kostnad för att delta i Kårsta Matchplay 2024.

Startlistan kommer ej publiceras på mingolf, utan det kommer sitta ett matchspelsträd uppe på klubben ( Greenfee rummet) där ni ser vem ni möter i första matchen, det är då upp till den personen som skriver upp sig sist i trädet som tar kontakta med sin motspelare, ni kommer då överens om en tid, bokar en starttid och spelar. Den som vinner matchen har i uppgift att fylla i matchspelsträdet. Behöver ni hjälp med att få tag på er motspelare kan ni kontakta receptionen.

Spelomgångar:

Omg 1 spelas

Senast 26 maj

Omg 2 spelas

Senast 16 juni

Omg 3 spelas

Senast 28 juli

Omg 4 spelas

Senast 18 augusti

Omg 5 spelas

Senast 5 september

Final spelas 

Senast 29 september

Vid frågor kontakta Thomas Berglund, tavlingskommitte@karstagk.se

Med vänlig hälsning,
Thomas Berglund
Tävlingsledare

Kanslibyggnaden är stängd för renovering

Under de närmaste veckorna kommer kanslihusets ytterdörr att vara låst då renovering pågår invändigt. Personalen arbetar på distans under denna period alternativt finns vi på plats inne i restaurangbyggnaden. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig boka ett möte eller ringa oss innan du åker ut på spontanbesök.

Skidspår

Vi har skidspår på banan och när vädret tillåter spårar vi måndag-fredag varje vecka. Vi har oftast 2-3 olika slingor där vardera rundslinga är 1,5-2 km lång. Alla som vill är välkomna att åka! 

26tio är med i ”Pitch”

I höstas var Brama på uppdrag av Svenska Golfförbundet hos oss för att få en inblick i vår idrottsverksamhet och 26tio

Vi är både stolta och glada över den fina utveckling som 26tio just nu har. I år tränar 140 deltagare kontinuerligt med oss och efterfrågan är stor. I nuläget har vi fått sätta en gräns på antalet deltagare då vi inte har lokalytan vintertid eller fler resurser. Titta gärna på filmen som beskriver 26tio på klubben.

Instagram