NYHETER INFO & ERBJUDANDEN FRÅN KÅRSTA GK

Banstatus och information

Det händer mycket ute på banan just nu!

Den här veckan har vi dragit av dukarna som täckt våra greener på hål 10-18 samt puttinggreen under vintern. Övervintringen ser över lag riktigt bra ut. Vi har tre greener som mår sämre (hål 11, 12 och 17) där vi kommer behöva göra extra insatser men i övrigt ser det lovande ut.

Bilden ovan visar arbetet som pågår på hål 17 där vi har grävt ur diket och lagt ned dubbelrör för att förbättra vattenflödet. Vi har kommit väldigt långt med dikningen på hela banan och den här veckan har vi även gjort stora förbättringar med kedjegrävning och dränering. Ett stort tack till Örebro City Golf som har lånat ut sin Ventrac till oss under veckan. Maskinen har gjort det möjligt att kedjegräva på de ytor vi tidigare år har haft bekymmer med. Nedan ser ni en bild tagen på hål 4 där det under många år har varit surt i marken och vid mycket nederbörd har vatten blivit stående ovan mark. Det är nu förbättrat inför säsongen.

Vi har även kedjegrävt på höger sida vid hål 1, vid pliktområdet på hål 6 och fairway på hål 9. Vi har kunnat återanvända en del av den gamla bunkersanden till dräneringsarbetet och nu ska vi bara se till att snygga till alla dessa områden så bra vi kan inför säsongsstarten. 

På hål 6 har vi grävt ur pliktområdet ytterligare och jobbat mycket med ytan mellan green och vattnet. Vi behöver både dränera och höja upp lägsta punkt på den ytan samt rulla ut nytt gräs inför våren. På den högra sidan av pliktområdet har vi återanvänt gamla massor för att skapa mer inramning på hålet. Nedan ser ni en bild av nuläget på hål 6.

Gräskvaliteten på tee hål 8 har blivit mycket bättre efter att granhäcken bakom nätet togs bort. Jörgen, vår greenkeeper, märker även skillnad i kvalitet på 7:ans green tack vare detta.

Eftersom vi har så många projekt igång ute på banan just nu håller vi den fortsatt stängd för vinterspel.

Det är fortfarande tidigt att sia om när banan kan öppna för säsongen men vi siktar på slutet av april och har ett preliminärt datum för vårens städdag satt till den 13 april. Drivingrangen är öppen så länge vädret tillåter.

Vi håller på att byta virke på uteplatsen till verandan och är mycket tacksamma för att vår nya affärsvän K-bygg stöttar oss med material. Onsdagsgruppen har snickrat på ordentligt under veckan. Vi ska även byta ut entredörren till restaurangen när trallen är på plats och det hjälper affärsvännen Garageport Experten oss med.

Läs mer om vår affärsvän K-bygg genom att klicka här

Läs mer om vår affärsvän Garageport Experten genom att klicka här

Vill du börja spela golf?

Vi erbjuder nybörjarkurser inomhus!

Årets utomhussäsong närmar sig och vad passar inte bättre än att vara redo för golf direkt när banan öppnar? För endast 950 kronor erbjuder vi Grönt kort-kurs tillsammans med våra tränare där både teori och praktik ingår i kursen. Om du sedan vill bli medlem hos oss erbjudet ett subventionerat pris under dina t-r-e första år hos oss.

Klicka här om du vill veta mer eller anmäla dig till en kurs.

Välkommen att äta lunch hos oss!

Måndag 11 mars öppnade vi restaurangen för säsongen. Under de inledande veckorna har vi öppet måndag-fredag klockan 11.30-14.00.

MENY – vecka 12

MÅNDAG
Pestomarinerade kycklingspett med pommes frites & srirachamajonäs

TISDAG
Pannbiff med kokt potatis, gräddsås och stekt ägg

ONSDAG
Pasta Bolognese

TORSDAG
Fiskgratäng med räkor och mos

FREDAG
Korvgryta med chorizo och potatis

LÖRDAG
Stängt

SÖNDAG
Stängt

Vegetariskt alternativ finns för 119 kr

Jens Fröderberg – vår nya PGA tränare!

Det är med stor glädje vi kan presentera vår nya tränare Jens Fröderberg välkommen till klubben! Jens kommer ursprungligen från Bollnäs men har arbetat på Öijared Golfklubb. Vi skulle beskriva honom som en mycket kompetent och varmt person som studerar tillsammans med Mimmi på PGA Högre tränarutbildning. Jens kommer att ha en kombinerad tjänst som tränare och receptionist under sommaren för att vintertid jobba i team med Mimmi som tränare samt med marknad/sälj.

Jens kommer att börja sin anställning hos oss den 2 april. Varmt välkommen till oss! 

Nedan ser ni en hälsning och kort presentation från Jens:

Mitt namn är Jens Fröderberg, jag är 32 år gammal och kommer urpsrungligen från Bollnäs i Hälsingland. Jag har däremot bott i Göteborg de senaste åren och då jobbat på Öijared GK.

Jag har spelat golf sedan barnsben, och det blir faktiskt bara roligare och roligare för varje år som går (tro det eller ej). På fritiden gillar jag givetvis att spela golf, gymma och umgås med min flickvän, familj och vänner. Det blir också en del Padel. En av anledningarna till att jag fått upp ögonen för just Kårsta är på grund av den familjära känsla jag kände så fort jag kom hit första gången. Det kändes verkligen som att komma hem trots att jag aldrig varit här tidigare.

Med det sagt är jag oerhört taggad på allt vad Kårsta GK har att erbjuda och jag är helt övertygad om att vi kommer ha väldigt roligt tillsammans!

Tre snabba: Longest Drive? 346m

Favoritmat? Smashed Burgare

Roligaste golfbana? Bollnäs GK

Juniorverksamheten

Välkommen att anmäla dig till årets utomhussäsong! 

Vi planerar för att starta utomhussäsongen vecka 19 och nu går det bra att anmäla sig direkt via vår hemsida. Vi har träningsgrupper i olika åldrar, på olika dagar och med lite olika inriktning. Dessutom erbjuder vi olika mycket träning beroende på vad du som junior önskar. 

Välkomna på föräldramöte i Lundhagskyrkan den 4 april klockan 18.00. Alla som är intresserade av vår juniorverksamhet är välkommen att delta, oavsett om ditt barn vill börja träna med oss eller om junioren redan är aktiv. 

Klicka här för att läsa mer. 

Har du missat att betala din årsavgift för säsongen?

Har du missat att betala din avgift inför året? Den finns fortfarande upplagd i Min Golf och vi påminner dig om att betala den snarast. Klicka här för att komma till Min golf.

På vår hemsida finns det en enkel lathund som beskriver hur du gör för att betala avgifterna. Det finns även information om friskvårdsbidrag, betalningsalternativ och autogiro. Klicka här för att läsa mer.

Om du hellre vill betala din årsavgift direkt via kassan på golfklubben ber vi dig ta kontakt med Joachim på mailadress: joachim@karstagk.se

Har du förslag på engagerad medlem till styrelsen?

Inför vårårsmötet har vi nu fått kännedom om att Roland Clifford inte kandiderar till nästa mandatperiod. Vi riktar ett stort tack till Roland för allt det arbete och engagemang han lagt ned för verksamheten under de fem år han suttit i styrelsen, vi är oerhört tacksamma för det.

Detta gör att vi behöver få in fler kandidater till styrelsen. Finns det någon med intresse att sitta i styrelsen för att driva verksamheten framåt? Det viktiga är att det finns ett engagemang och hjärta för klubbens bästa. Alla förslag beaktas och värderas i processen. 

Vet du någon eller är du själv intresserad? Ring eller maila dina förslag till Valberedningen enligt nedan.

/Valberedningen 
tf ordf Leif Reinholdz

tel: 076-195 31 73

e-post: leifmanilla20@outlook.com

Köp eller sälj golfprylar inför säsongen!

Om du inte redan har plockat fram golfutrustningen för säsongen börjar det bli hög tid. Kanske saknar du något inför säsongen? En golfklubba, en vagn eller kanske ett par skor? Eller är du den typiska golfspelaren som har samlat på hög i allt för många år och önska bli av med något?

På vår Mulliganbutik kan du både köpa och sälja golfprylar. Besök butiken här.

26tio är med i ”Pitch”

I höstas var Brama på uppdrag av Svenska Golfförbundet hos oss för att få en inblick i vår idrottsverksamhet och 26tio

Vi är både stolta och glada över den fina utveckling som 26tio just nu har. I år tränar 140 deltagare kontinuerligt med oss och efterfrågan är stor. I nuläget har vi fått sätta en gräns på antalet deltagare då vi inte har lokalytan vintertid eller fler resurser. Titta gärna på filmen som beskriver 26tio på klubben.

Köp Golfamore (f.d. Golfhäftet) och få PLUS på köpet!

Nu är Golfamores (f.d. Golfhäftet) populära PLUS-kampanj här! Köper du Golfamore 2024 idag får du PLUS på köpet (värde 200 kr). Med Golfamore PLUS kan du besöka dina favoriter bland Golfamore-banorna igen på utvalda PLUS-tider och fortsätta golfa till halv greenfee. Hur härligt låter inte det?

Golfamore med PLUS nu 595:- (ord. pris 795:-)

Klicka här för att beställa Golfamore via klubben.

Med Golfamore 2024 spelar du över 1300 banor i över 20 länder till 50% rabatt på greenfee. Du sparar pengar redan efter 2-3 rundor med Golfamore 2024. En jättebra deal tycker vi!

Instagram