NYHETER INFO & ERBJUDANDEN FRÅN KÅRSTA GK

Förmåner till våra fullvärdiga medlemmar

Håll ögon och öron öppna, vi har fler medlemserbjudanden på gång och du kan läsa om dessa på vår hemsida. Flera av våra affärsvänner kommer att erbjuda fina förmåner till dig som är fullvärdig medlem hos oss. Dessutom spelar du golf till ett lägre greenfeepris på våra samarbetsklubbar. Greenfeesamarbeten kan du läsa mer om här

Skulle du vilja bli fullvärdig medlem? 
Vi hjälper dig gärna vidare oavsett om du är ny medlem eller befintlig greenfeemedlem/passiv medlem. Du kan läsa mer om våra medlemskapsformer här.

Välkommen på seniorupptakt 11 april

Torsdag den 11 april bjuder seniorkommittén in till vårupptakt i Lundhagskyrkan. Vi bjuder alla som kommer på fika från klockan 17.30 och upptakten börjar sedan klockan 18.00.

Alla som vill delta är välkomna. Ingen föranmälan krävs.

Drivingrangen är öppen

För den som har längtat efter att se golfbollen flyga utomhus finns det nu möjlighet att slå på drivingrangen. Under våren kommer vi att byta system på rangen vilket innebär att vi inte laddar några befintliga rangekort mot betalning. Om du har ett laddat kort sedan innan går det bra att använda det. Vanligt betalkort går också bra. 

Kom gärna ut och slå lite bollar i vårsolen! 

Välkommen att delta på vårens städdag

Varje år genomför vi två städdagar, en på våren och en på hösten. Vi bjuder nu in alla medlemmar till lördag den 13 april för att hjälpas åt att göra golfklubben fin inför säsongsstarten. 

Städdagen pågår mellan klockan 10.00-13.00 och vi avslutar den genom att bjuda alla medlemmar på korv med bröd samt kaffe. Vi städar både ute på golfbanan och runt klubbhusområdet.

Vill du vara med?
Mer information och anmälan hittar du här

 

Banstatus och information

I tidigare Kårstanytt har vi beskrivit allt arbete som pågår ute på banan. Vi har kommit otroligt långt och det känns på många sätt väldigt bra inför säsongen. Ny bunkersand i alla bunkrar, ny pumpanläggning, ny dränering, urgrävda diken och kedjegrävda fairways på flera ställen – det är bara några exempel på åtgärder. Dessutom har vi med hjälp av våra affärsvänner jobbat fram en mycket bättre upplagsplats mellan drivingrangen och hål 5 så att vi kan hantera och förvara massor av exempelvis sand, grus och jord.

Vi har mycket arbete kvar och främst handlar det om styrkabeln till bevattningen (den som förstördes i samband med ett åsknedslag i fjol) som ska grävas ned i marken så fort underlaget tillåter det.

Vi hoppas att du som medlem har förståelse för att det kommer att ta lite tid på vissa ställen innan de åtgärder vi har jobbat med under vintern blir så bra som vi önskar. Så fort temperaturen stiger och gräset börjar växa kommer underlagen att återhämta sig och vi kommer att få en bana i ännu bättre kvalitet. Inledningsvis kommer vi behöva ha MUA (Mark under arbete) på hål 6 då vi ska rulla ut nytt gräs på en relativt stor yta mellan pliktområdet och greenytan.

När kan vi öppna banan? 

Vi siktar på slutet av april månad men allt beror på vädret. Kom ihåg att drivingrangen är öppen om du vill komma ut och öva. 

Med hänsyn till allt arbete vi vill färdigställa innan säsongsöppning håller vi banan helt stängd även för vinterspel. 

Vill du börja spela golf?

Välkommen att anmäla dig till en kurs.

Årets utomhussäsong närmar sig och vad passar inte bättre än att vara redo för golf direkt när banan öppnar? För endast 950 kronor erbjuder vi Grönt kort-kurs tillsammans med våra tränare där både teori och praktik ingår i kursen. Om du sedan vill bli medlem hos oss erbjudet ett subventionerat pris under dina tre första år hos oss.

Klicka här om du vill veta mer eller anmäla dig till en kurs.

Vad blir det för lunch nästa vecka?

Lunchen serveras mellan klockan 11.30-14.00.

Måndag
Stängt

Tisdag
Stekt fläsk med löksås

Onsdag
Kårstarullade köttbullar med kokt potatis och gräddsås, rårörda lingon och inlagd gurka

Torsdag
Baconlindad köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och rårörda lingon

Fredag
Nattbakad biff med rostad potatis och pepparsås

Fullvärdiga medlemmar har förmånen att äta lunch för 109 kr 

Vegetariskt alternativ finns för 119 kr

Fullbokad påskbuffé

Vi är så glada!
Påskbuffén är fullbokad alla dagar torsdag-söndag den här veckan och efterfrågan är hög. När vi ser att intresset att besöka oss är så stort bli vi motiverade att fortsätta erbjuda trevliga aktiviteter i restaurangen.

Vi kan redan nu berätta att vi under säsongen kommer att erbjuda Tacofredag med kvällsöppet samt med fullständiga rättigheter. Vi hoppas kunna skapa ett trevligt fredagshäng på klubben, både för de som bor i närheten och får våra golfspelare. Mer information om detta kommer framöver.

Jens Fröderberg – vår nya PGA tränare!

Det är med stor glädje vi kan presentera vår nya tränare Jens Fröderberg välkommen till klubben! Jens kommer ursprungligen från Bollnäs men har arbetat på Öijared Golfklubb. Vi skulle beskriva honom som en mycket kompetent och varmt person som studerar tillsammans med Mimmi på PGA Högre tränarutbildning. Jens kommer att ha en kombinerad tjänst som tränare och receptionist under sommaren för att vintertid jobba i team med Mimmi som tränare samt med marknad/sälj.

Jens kommer att börja sin anställning hos oss den 2 april. Varmt välkommen till oss! 

Nedan ser ni en hälsning och kort presentation från Jens:

Mitt namn är Jens Fröderberg, jag är 32 år gammal och kommer urpsrungligen från Bollnäs i Hälsingland. Jag har däremot bott i Göteborg de senaste åren och då jobbat på Öijared GK.

Jag har spelat golf sedan barnsben, och det blir faktiskt bara roligare och roligare för varje år som går (tro det eller ej). På fritiden gillar jag givetvis att spela golf, gymma och umgås med min flickvän, familj och vänner. Det blir också en del Padel. En av anledningarna till att jag fått upp ögonen för just Kårsta är på grund av den familjära känsla jag kände så fort jag kom hit första gången. Det kändes verkligen som att komma hem trots att jag aldrig varit här tidigare.

Med det sagt är jag oerhört taggad på allt vad Kårsta GK har att erbjuda och jag är helt övertygad om att vi kommer ha väldigt roligt tillsammans!

Tre snabba: Longest Drive? 346m

Favoritmat? Smashed Burgare

Roligaste golfbana? Bollnäs GK

Juniorverksamheten

Välkommen att anmäla dig till årets utomhussäsong! 

Vi planerar för att starta utomhussäsongen vecka 19 och nu går det bra att anmäla sig direkt via vår hemsida. Vi har träningsgrupper i olika åldrar, på olika dagar och med lite olika inriktning. Dessutom erbjuder vi olika mycket träning beroende på vad du som junior önskar. 

Välkomna på föräldramöte i Lundhagskyrkan den 4 april klockan 18.00. Alla som är intresserade av vår juniorverksamhet är välkommen att delta, oavsett om ditt barn vill börja träna med oss eller om junioren redan är aktiv. 

Klicka här för att läsa mer. 

Har du förslag på engagerad medlem till styrelsen?

Inför vårårsmötet har vi nu fått kännedom om att Roland Clifford inte kandiderar till nästa mandatperiod. Vi riktar ett stort tack till Roland för allt det arbete och engagemang han lagt ned för verksamheten under de fem år han suttit i styrelsen, vi är oerhört tacksamma för det.

Detta gör att vi behöver få in fler kandidater till styrelsen. Finns det någon med intresse att sitta i styrelsen för att driva verksamheten framåt? Det viktiga är att det finns ett engagemang och hjärta för klubbens bästa. Alla förslag beaktas och värderas i processen. 

Vet du någon eller är du själv intresserad? Ring eller maila dina förslag till Valberedningen enligt nedan.

/Valberedningen 
tf ordf Leif Reinholdz

tel: 076-195 31 73

e-post: leifmanilla20@outlook.com

Golftävlingen för dig med stort hjärta och riktigt bra magkänsla!

Matkasse Open spelas som en fyrmannascramble med kanonstart kl 8.30 den 13 juni på Kårsta GK. Samling 8.00 för genomgång av regler med mera. Fina priser.

Matkasse Open är för den som spelar golf och tycker det känns bra att hjälpa andra. Slå ett slag för den som behöver, hjälp Impact Center att få in 125.000 kr som räcker till drygt 300 matkassar, det är mat för 50 personer under en månad. Det behovet finns verkligen i Örebro.

För de flesta av oss handlar detta inte om pengar, visst, det kan svida lite i plånboken men det går snart över – inte minst av den sköna känslan man får i magen när man hjälper den som går hungrig – som i sin tur får en skön känsla i magen av att få äta sig mätt. Två flugor i ett slag helt enkelt: du får en dag full av golf, den som behöver får en kasse full av mat. Att det kostar är bara att konstatera, därför behöver vi bli fler med hjärta och vilja att bidra till ett bättre Örebro. Visst hakar du på?

Privatperson med stort hjärta: 1.750 kr 
– då ingår lunch, startavgift, greenfee och 4 fulla matkassar till behövande.

Privatperson med EXTRA stort hjärta: 3.000 kr 
– då ingår lunch, startavgift, greenfee och 7 fulla matkassar till behövande.

Företag med stort hjärta: 8.500 kr 
– då ingår lunch, startavgift och greenfee för 4 personer och 19 fulla matkassar till behövande.

Företag med EXTRA stort hjärta: 12.500 kr
– då ingår lunch, startavgift och greenfee för 4 personer och 29 fulla matkassar till behövande

Anmälan: Klicka här eller ring Stefan på Impact Center 0703-22 24 33

Målet är att få in mat för minst 125.000 kr under Matkasse Open 2024
Var med och slå ett slag för de som behöver.

26tio är med i ”Pitch”

I höstas var Brama på uppdrag av Svenska Golfförbundet hos oss för att få en inblick i vår idrottsverksamhet och 26tio

Vi är både stolta och glada över den fina utveckling som 26tio just nu har. I år tränar 140 deltagare kontinuerligt med oss och efterfrågan är stor. I nuläget har vi fått sätta en gräns på antalet deltagare då vi inte har lokalytan vintertid eller fler resurser. Titta gärna på filmen som beskriver 26tio på klubben.

Köp Golfamore (f.d. Golfhäftet) och få PLUS på köpet!

Nu är Golfamores (f.d. Golfhäftet) populära PLUS-kampanj här! Köper du Golfamore 2024 idag får du PLUS på köpet (värde 200 kr). Med Golfamore PLUS kan du besöka dina favoriter bland Golfamore-banorna igen på utvalda PLUS-tider och fortsätta golfa till halv greenfee. Hur härligt låter inte det?

Golfamore med PLUS nu 595:- (ord. pris 795:-)

Klicka här för att beställa Golfamore via klubben.

Med Golfamore 2024 spelar du över 1300 banor i över 20 länder till 50% rabatt på greenfee. Du sparar pengar redan efter 2-3 rundor med Golfamore 2024. En jättebra deal tycker vi!

Instagram