NYHETER INFO & ERBJUDANDEN FRÅN KÅRSTA GK

Banstatus och information

Banan har återhämtat sig riktigt bra och vi får fint beröm från gäster som besöker oss just nu. Vi hoppas på en fin höst så att vi kan hålla banan öppen med sommargreener länge. Under vecka 45 kommer vi att påbörja arbetet med att byta styrkabel till bevattningen. I samband med ett av åsknedslagen vi drabbades av tidigare under säsongen förstördes bland annat denna och vi får hjälp via försäkringen med att återställa och byta ut detta. Det är Östorps bevattningen som genomför arbetet och vi passar i samband med detta på att fördela antalet dekoders bättre över banan. 

Senior- och damgolfen har spelat färdigt för säsongen och på lördag genomför herrgolfen sin avslutningstävling. Det har varit ett fint år för våra kommitteverksamheter och det är roligt att se att även juniorkommittén genomför kontinuerliga spelträningar på söndagar med våra yngre spelare. 

Senare under hösten kommer vi att fortsätta arbetet med vår bevattning. Vi behöver “städa” i sjön Lången runt det område där vi idag tar vatten ifrån. Utöver det ska vi investera i bättre utrustning för att kunna pumpa upp bättre vattenkvalitet från sjön. Vi ska även förbättra avrinningen ned till Lången genom att gräva och rensa ur diket samt byta ut tre stycken trummor. 

Under de två senaste veckorna har vi haft en elklippare på demo som vi har fått testa. Resultatet av hur den klipper våra greener har varit mycket bra. 

Ny bunkersand

I vår verksamhets- och aktivitetsplan är planen att vi ska minska ned ett antal av våra bunkrar på de första nio hålen samt byta bunkersand. Detta projekt gör sig bäst på hösten då vi först behöver gräva ur den gamla sanden och sedan fylla på med ny, utan att störa spelet allt för mycket. Förra veckan la vi ned ny sand i greenbunkern på hål 9, kanske har någon av er hunnit med att prova den…

Beställ en specialdesignad golfbag!

Nu kan du som vill beställa en specialdesignad Titleist-bag, Kårsta GK Special Edition. Det är möjligt att välja mellan bär- och vagnbag. Mer information finns att läsa här. 

Svenska Golfförbundet har besökt oss för att spela in ett avsnitt av filmserien “Pitch”

Pitch är en webb-TV-serie som fokuserar på klubbutveckling och vi fick frågan från Svenska Golfförbundet som ville komma till oss för att spela in ett avsnitt av vår idrottsliga utveckling relaterat till träningsmodellen 26tio. 

Vi är otroligt glada över den utveckling som 26tio har haft och vart vi är på väg framgent. Uppläggets huvudsyfte är att skapa kontinuitet i golfspelares träning samt skapa mervärden för klubben. Den som medverkar i 26tio har möjlighet till bland annat tränarledda träningspass 20 timmar/vecka – året runt! 

Är du intresserad kan du läsa mer om 26tio här

Funktionärsgolf

Tack till alla som deltog i veckans funktionärsgolf! Vi har en stor och beundransvärd ideell kraft på Kårsta Golfklubb som hjälper till med allt ifrån tävlingsverksamhet och restaurang till kommittéverksamhet och arbeten på banan. Under torsdagen spelade många av våra funktionärer en lagtävling och så avslutade vi med en gemensam middag på klubben. 

Skulle du också vilja engagera dig och hjälpa till i klubben? Skicka då gärna ett mail till anna@karstagk.se 

Boka en träningstid med Mimmi eller Mathias!

Golfsäsongen är lång och just nu har vi ett riktigt fint erbjudande på golflektion med någon av våra tränare. Boka en träningstid genom att klicka här.

Instagram